Válasszon szekciót 
Címszűrő 
Tartalomszűrő 
  Az összes leírás kapcsolása Az összes leírás összecsukása
Köztünk Élnek top
Cikk címe Találatok
Köztünk élnek - Vályi-Nagy István, az utolsó bükkábrányi szűcs (2004.)
A bükkábrányi szűcsök munkái széles körben ismertek voltak még néhány évtizeddel ezelőtt is. Az itt élő szűcs dinasztia utolsó képviselője volt Vályi-Nagy Pista bácsi. Nagyapjától és édesapjától tanulta ki a mesterség fortélyait, majd tette le a mestervizsgát. Ha valaki azt hiszi, hogy a szűcs mesterség csupán a bőr ruhadarabbá formálásából, varrásából áll, az téved.
3494
Köztünk élnek - Hajnal István fafaragó (2004.)
Talán a fáról lehet leginkább elmondani, hogy igazán sokoldalúan hasznosítható természetes anyag. Hogy az építőiparban, a bútoriparban és még sok területen használják, az mindenki számára természetes. Kevesebben vannak azonban, akik valami egész mást látnak ebben az anyagban. Pontosabban egész mást látnak bele ebbe az anyagba. Mezőnyárádon Hajnal István ezen kevesek közé tartozik. Hosszú évek óta foglalkozik fafaragással a maga és környezte örömére.
3708
Köztünk élnek - Cserny László autórestaurátor (2004.)
Manapság, az autócsodák világában igen csak rácsodálkozunk egy korosabb, ma már ritkán, vagy egyáltalán nem közlekedő autóra, vagy motorkerékpárra. Van azonban olyan ember is, aki a csodálkozás helyett a tettek mezejére lép, hogy a negyven-, ötvenéves, vagy még ennél is öregebb járgányok ismét az utakat róhassák. Cserny Lászlót sokan ismerik a környéken. Aki pedig ismeri, mindjárt egy dolog jut eszébe a neve hallatán: az öreg járművek. És nem véletlenül.
4863
Köztünk élnek - Dósa István madarász (2004.)
Köztünk élnek című magazinunkban érdekes emberekkel beszélgetünk, érdekes hobbikról, foglalkozásokról. Mostani műsorunkban Dósa István madarászt mutatjuk be. A felvétel 2004-ben készült.
885
Köztünk élnek - Nagy Péter bútorrestaurátor, intarziakészítő (2004.)
Köztünk élnek című magazinunkban érdekes emberekkel beszélgetünk, érdekes hobbikról, foglalkozásokról. Mostani műsorunkban Nagy Pétert mutatjuk be, aki bútorrestaurátor és intarziakészítő. A felvétel 2004-ben készült.
704