Készülődés - lelki nap a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2020. december 15. kedd, 16:31
Adventi lelki napot tartottak december 12-én a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában. Hagyományosan ilyenkor gyerekek és a pedagógusok a napot a templomban tartott szentmisével kezdik, ez azonban az idén elmaradt. Így reggel 8 órakor Lipcsák János iskolalelkész a rádión keresztül köszöntött mindenkit és beszédében szólt arról, hogy ha rendkívüli helyzet is az idei, de karácsony most is lesz, amelyre lélekben is készülnünk kell.
A délelőtt további részében osztályonként más-más volt a program, de mindenki megtalálhatta azt, amivel jobban ráhangolódhatott a közelgő ünnepre. Lipcsák atya személyesen is ellátogatott egy-egy rövid beszélgetésre a felsős osztályokba. Közben minden osztályban kézműves foglalkozás keretében készültek a karácsonyfa díszek, illetve a Betlehemek.
Ez utóbbiakból egyébként egy kiállítás is összeállt a folyosón, a legszebb és legötletesebb művek készítői pedig később jutalomban is részesültek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Sajnos idén a hagyományos pásztorjáték is el fog maradni az esti szentmisén. Éppen ezért a másodikosok Bordásné Kis Katalin osztályfőnök vezetésével a díszteremben mutatták be a misztérium játékot, melyet később osztályonként is levetítenek majd.
A nap zárásaként a délelőtt elkészült és laminált karácsonyfa díszeket minden osztály elhelyezte azon a fán, amelyet számukra jelöltek ki az iskola udvarán.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com