Új külsőt kap a Bükkábrányi katolikus templom
Írta: Eleven Televízió   
2020. november 25. szerda, 15:28
Az 1750-es felszentelése óta számos javítgatáson, festésen, állagmegóvási munkán esett át a bükkábrányi római katolikus templom. Mostanra azonban már annyira leromlott az állapota mind kívül, mind pedig belül, hogy egyre sürgetőbbé vált a felújítás. Korábban volt egy jelentős restaurátori feltárás a belső festést illetően, melynek során számos korábbi réteget tártak fel a szakemberek, hogy a későbbiekben ezek alapján minél korhűbben lehessen majd újra kifesteni a templom belső terét. A munka végeztével megszületett a resturátori szakvélemény is, viszont a község polgármesterének elmondása szerint egyelőre sajnos nincs együtt a forrás arra, hogy az érdemi lépések megvalósuljanak. 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Jó hír ugyanakkor az, hogy a külső felújítási munkálatokra nem csak az anyagi fedezetet sikerült megszerezni, de javában folynak a külső homlokzaton és a templom toronyszerkezetén is a munkálatok. Erre mintegy 30 millió forintot sikerült megszereznie az egyházközségnek és az önkormányzatnak közös erőfeszítéssel. Ebből szinte teljesen megújul a község központjában álló templom, legalábbis ami a külsőt illeti. Új lesz a torony fa szerkezete és burkolata, de egy speciális burkoló réteggel kijavítják a repedéseket és a teljes külső falazat is új festést kap.
A munkálatok befejezésének időpontját egyelőre még nem lehet pontosan tudni, hiszen sok múlik az időjáráson is, de az szinte biztos, hogy a karácsonyt már a külsőleg megszépült templomban ünnepelhetik majd a hívek ha a járványhelyzet miatt erre lehetőség lesz.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com