Ülés tartottak a mezőkeresztesi képviselők 2020. 10. 01.
Írta: Eleven Televízió   
2020. október 01. csütörtök, 11:57
Munkarend szerinti havi rendes ülésüket tartották a mezőkeresztesi városvezetés tagjai október 1-jén délelőtt. A nyílt ülés keretében négy napirendet tárgyaltak meg.
Napirend előtti felszólalásában Majoros János polgármester beszámolt arról, hogy folyik az óvodák és a bölcsőde bővítése, felújítása. Májustól számítva összesen nyolc hónap áll rendelkezésére a kivitelezőnek, hogy a munkálatokat befejezze. A József Attila úti intézményben a munkákkal párhuzamosan nem biztosítható az óvodai ellátás, így a csoportokat az IKSZT-ben, illetve a római katolikus parókia épületében helyezték el átmenetileg.
Első fő téma a Bursa Hungarica Ösztöndíj Pályázathoz való csatlakozás volt. Az ezzel kapcsolatos írásos anyagot a tagok korábban már megkapták. Hasonlóan az előző évekhez idén is csatlakozni kíván a város a pályázathoz. Eddig a jogosultság havi 80 000 Ft/fő jövedelemhez volt kötve. Idén a Szociális Bizottság javaslatára ez a jövedelmi határ 90 000 Ft/főre módosul, így nő majd a jogosultak száma.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A város ez évben összesen 360 erdei köbméter szociális tűzifát kap és oszt szét támogatásként. Ez volt a második napirend témája. Döntés született arról, hogy az igényeket október 30-ig lehet benyújtani az önkormányzathoz. A Szociális Bizottság kezdeményezésére idén minden rászoruló család 2 erdei köbméter fát kap majd.
Harmadikként a központi konyha vezetői állásának újbóli megpályáztatásáról döntött a testület. Az intézmény jelenlegi vezetőjének ez év végéig szól a megbízása. Mivel az elvárás a szakirányú felsőfokú végzettség lenne, ezért újra és újra kiírásra kerül a pályázat. Erről született döntés ezúttal is.
Az "Egyebek" napirendben a polgármester egy Leader-es pályázat nyomán elkészült, a város helyi értékeit összegyűjtő kiadvány megszületéséről számolt be. A kiadványt mindenki megvásárolhatja a helyi könyvtárban.
Mindezek után a testület több napirendet zárt ülésen tárgyalt meg.

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com