Egy három faházból álló diáktábort adtak át Bükkábrányban szeptember 23-án. 2018-ban egy Magyarország-Szlovákia határon átnyúló, úgynevezett Interreg együttműködési pályázaton nyerte el a támogatást a Bükkábrányért Egyesület, közösen Bodrogszerdahely görögkatolikus egyházközségével. A szlovákiai partner a már meglévő szőlőskei tábora fejlesztésére, a bükkábrányi egyesület pedig a 24 fős diáktábor létrehozására nyert támogatást, a két szervezet együtt közel ötvenezer eurót kapott.
Szalai Szabolcs, Bükkábrány polgármestere elmondta, hogy az egyesület együttműködik az önkormányzattal, közös cél volt, hogy létrehoznak egy gyerektábort. A tervek szerint jövő nyáron már érkezhetnek táborozók, külföldről és belföldről is. A bodrogszerdahelyiekkel való kölcsönös táboroztatásra is sort kerítenek, ezt rendszeressé is szeretnék tenni.

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A tábor területét hamarosan körülkerítik, tereprendezést végeznek, a közeljövőben pedig játszóteret szeretnének kialakítani. A későbbiekben a területet újabb faházzal, medencével is bővíteni akarják. A telken lévő régi épületet a Magyar Falu pályázat segítségével szeretnék rendbe tenni, tanári szállássá és közösségi térré átalakítani, valamint filagóriával, szalonnasütővel bővíteni.
A bodrogszerdahelyi önkormányzattal is aktív a kapcsolat, az egyházközséggel pedig már egy másik elnyert pályázat megvalósításán dolgoznak: ennek segítségével Bükkábrányban egy tanösvényt hoznak létre a szabadidőpark területén a jövő évben.
 
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com