Újra Csibe- tábor a nyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2020. augusztus 28. péntek, 14:50
A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Iskolában a tanév kezdése előtt néhány nappal újra megszervezték a leendő elsős gyermekeknek a Csibe-tábort. A tábor a nyári szünet utolsó hetében három napon át várta a legkisebbeket. A "Csibék" ebben az évben tízen kezdik a tanévet Gagna Erika tanító néni vezetése mellett.
A tábor megszervezésével a nem titkolt cél az volt, hogy a leendő diákok betekintést nyerjenek az iskolai életbe, közelebbről megismerjék egymást, tanítóikat nevelőiket és szeptemben már egy ismerős közeg fogadja őket. Megkönnyítve ezzel maguknak és a szülőknek is az iskolakezdést.
Természetesen nem csak egymással és a tanító nénivel kerülhettek közelebbi ismeretségbe, hanem az iskola épületével is. Végig járták a fontosabb helyeket, ellátogattak nem csak a tanári szobába és az ebédlőbe, de bekopogtak az igazgatói irodába is.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A nevelők közös élményekkel, játékokkal, kézműves foglakozásokkal töltötték meg a három délelőttöt. Mindez pedagógiai szempontból is nagyon hasznosnak bizonyult. Megfigyelhették ugyanis a gyerekeket különböző tevékenységek közben. Megfigyelték beszédüket, kommunikációjukat, mozgásukat, társas együttműködésüket, kitartásukat. Ezek elősegítésére a legkülönbözőbb játékok, kézműves foglalkozások adtak lehetőséget felhasználva az állatvilágról, a színekről, vagy éppen a térbeli tájékozódásról való ismereteket.
A közös jéték mellett alkalma nyílt mindenkinek ellátogatni a templomba is és az iskolai szabályok mellett a szentmisén követendő szabályokkal is ismerkedni. Mindebben a nyolcadikosok is segítségére voltak a kicsiknek. Kiváló alkalom volt ez arra is, hogy a szeptember 1-jén megrendezendő évnyitó főbb mozzanatait is elpróbálják együtt, hogy aztán ettől a naptól már valóban teljes erőbedobással indulhasson az új tanév mindenki számára.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com