Testületi ülés Mezőnyárádon 2020. 07. 20.
Írta: Eleven Televízió   
2020. július 24. péntek, 10:44

Július 20-án délután jöttek össze a mezőnyárádi képviselők, hogy havi rendes ülésükön összesen négy napirendben hozzanak döntést.
Első napirendben Szolnoky Judit kérelmét tárgyalták.  Bárdos Szabolcs polgármester elmondta, hogy a néhai nyárádi iskola igazgató Szolnoky Jenő  lánya levélben jelezte, hogy édesapja születésének 100. évfordulójának alkalmából egy emléktáblát szeretnének elhelyezni az iskola épületében. Ehhez kérte az önkormányzat támogatását.
Végül az a döntés született, hogy a kezdeményezést támogatják, a támogatás részleteiről azonban csak a későbbiekben születik döntés.
Egy ingatlan megvásárlásával kapcsolatosan kellett döntést hozni a következőkben. Itt a volt Takarékfiók épületéről van szó. Az önkormányzat korábban már kért ajánlatot a Takarék Ingatlanhasznosító Zrt.-től, ebben az ajánlatban 3,5 milliós összeget adtak meg vételárként. A polgármester elmondása szerint van rá esély, hogy az önkormányzat a vételárat részletekben törlessze 3 éven keresztül. Ez éves szinten 1-1,2 milliós törlesztő részletet jelentene. Az ingatlan megvásárlását ezekkel a feltételekkel a testület egyhangúan támogatta.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Korábban már volt téma, hogy a bank hozzájárulást kér a községtől a helyi ATM üzemeltetéséhez.  Erre tértek vissza a testület tagjai a 3. napirendben. Abban mindenki egyetértett, hogy az ATM-re szükség van a községben. A készülék havi üzemeltetési költsége 211 460 Ft. Végül arról született döntés,hogy amennyiben a készüléket egy újabbra  cseréli a szolgáltató, akkor a telepítési költségben nem, de a havi fenntartási költséget támogatja a község. Ez egy körülbelül 42.000 Ft-os költséget jelent majd havonta, ami a fenti összeg 20 százaléka.
Az utolsó napirendben Várnai Róbert jegyző elmondta, hogy idén valószínűleg október közepén lesz a községben az elektronikai hulladék gyűjtés.
Volt szó továbbá, egyes járdaszakaszok hibáiról, térfigyelő kamerákról, a kábel TV szolgáltatás korszerűsítéséről is.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com