Összefogás: új eszközökkel bővítették a bükkábrányi mentési pont felszerelését
Írta: Eleven Televízió   
2020. július 20. hétfő, 11:59
alt
Mintegy 1,2 millió forint értékben adtak át eszközöket a bükkábrányi mentési ponton szolgálatot teljesítő mentősök számára. A mentési pont létrehozása óta jelentősen nőtt a Bükkábrányban és térségében élők biztonságérzete, így természetes volt, hogy a mentési ponton és a mezőkövesdi mentőállomáson dolgozókkal egyeztetve, további eszközökkel bővítik a mentési pont és az itt szolgálatot teljesítő jármű felszerelését.A képviselő-testület egyhavi tiszteletdíját ajánlotta fel, amelyhez két bükkábrányi vállalkozó is betársult.
Dr.Kádár Balázs, az Országos Mentőszolgálat régiós igazgatója a jelentős értékű eszközöket is bemutatta, valamint beszélt arról, hogy a mentési pontok hogyan illeszkednek a mentőszolgálat szervezetébe.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szalai Szabolcs polgármester, aki maga is hozzájárult az eszközök beszerzéséhez, elmondta, hogy a mentési pont megnyitásakor a környékbeli települések is sokat segítettek az itt dolgozók megfelelő munkakörülményeinek biztosításában, és a mostani segítség is összefogással valósult meg.
Dr. Szűcs Boglárka, az egyik adományozó vállalkozás ügyvezetője elmondta, fontosnak tartották, hogy segítsék a közösséget ezzel a felajánlással.
Az eszközöket dr. Kádár Balázs, az Országos Mentőszolgálat régiós igazgatója, Bartha Tamás megyei vezető mentőtiszt, valamint Izsák Sándor, a Mezőkövesdi Mentőállomás vezetője vette át az adományozó önkormányzattól és a vállalkozók,  a Bomik Plusz Kft., és a Szűcs és Társa Kft. képviselőitől.
Az új felszereléseket a mentési ponton szolgálatot teljesítő állomány is átnézte, illetve az adományozóknak is ismertették, mit és hogyan használnak majd, remélhetőleg minél kevesebbet.
 
  
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com