Újra suli - kinyitottak az iskolák
Írta: Eleven Televízió   
2020. június 10. szerda, 16:11
Az ország számos iskolájában telt meg élettel újra az épület és az udvar néhány héttel a tanév vége előtt. Bükkábrányban június 2.-ától várják ismét a gyerekeket, főleg az alsósokat, az iskolába. A járványügyi előírások közintézményekre vonatkozó szabályai szerint szájmaszk használata már nem szükséges a gyerkeknek és az iskola dolgozóinak sem. A gyerekek napközbeni elhelyezése az épület termeiben kiscsoportokban történik.
Az intézményi és digitális oktatás jelenleg párhuzamosan folyik, vagyis a szemmélyes jelenlét fakultatív, mellette az online oktatás is folytatódik, ezt a kettőt pedig igyekeznek összehangolni a tantestület tagjai. Az intézmény vezetője elmondta: a bükkábrányi tanulók közül jelenleg 64-en járnak be rendszeresen reggelente, a többiek otthon tanulnak.
Kíváncsiak voltunk arra is, hogy élték meg és hogy látják most visszatekintve a gyerekek az elmúlt két hónapot.
Arról is szó esett, hogy telnek most a napok az iskolában. Mint ahogy azt riportalanyunk is elmondta, a legnagyobb élmény majd' mindenkinek a barátokkal osztálytársakkal való újbóli találkozás volt. De barátság ide, barátság oda, azért a nyári szünetet már mindenki egyre jobban várja. 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A reggeli órákban egyébként 7 óra 15 perctől lehet érkezni, majd a gyülekező és a tízórai után digitális tanrendi foglalkozások keretében folyik az oktatás. Az elmúlt két hétben - mint ahogy azt Loránd is elmondta - két téma köré épültek a foglalkozások. Előbb az összetartozás, a nemzeti és az iskolai egyaránt, volt a téma, majd a fennttarhatóság és a környezetvédelem adta a következő öt nap fő irányvonalát.
Közvetlenül ebéd előtt, illetve a délutáni órákban már kötetlenebb a program: a játék és a sport, a szabad foglalkozás jut főszerephez. Június 10-én például még ugrálóvár is érkezett a suliba. A sport foglalkozásokra pedig minden nap a tornateremben kerül sor.
Ebben a rendszerben egyébként június 15-ig tart a tanév, ez után még tíz napon keresztül lesz ügyeleti rendszer. Ez utóbbira viszont már meglehetősen kevés a jelentkező
, legalábbis egyelőre.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com