Elkezdődtek az edzések a Bükkábrányi SC futballcsapatainál
Írta: Eleven Televízió   
2020. május 31. vasárnap, 16:21
Mindössze két fordulót játszott a Bükkábrányi SC felnőtt és ifjúsági csapata a tavaszi szezonban, mikor  az életünk minden pontját egyik pillanatról a másikra átszövő járványhelyzet megálljt parancsolt a mérkőzéseknek, edzéseknek.
Az utánpótlás csapatok számára pedig még el sem kezdődtek a tornák, bajnokságok, a gyerekek nagy bánatára fel kellett függeszteni az ő edzéseiket is.
Két hónapos szünet következett ezután, legalábbis a felkészülés terén, hiszen a korlátozások feloldása után nem sokkal a Magyar Labdarúgó Szövetség úgy határozott, hogy - többek között - a megyei bajnokságokat nem folytatják a csapatok.
Május közepén ugyanakkor - a megfelelő óvintézkedések mellett - pont a gyerekek, az utánpótlás csapatok számára elkezdődtek az edzések Bükkábrányban.
Kovács Attilát, a Bükkábrányi SC elnőkét elsőként a mögöttünk álló időszakról kérdeztem.


Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A rendkívűli állapot új helyzetet teremtett, hiszen a megszokott menetrend helyett most "csak" edzések vannak, ugyanakkor a kiesett időszak miatt ezek nem érnek véget májusban. Remélhetőleg az ősz folyamán ismét elindulhatnak a bajnokságok, a Bükkábrányi SC vezetősége, edzői is folyamatosan figyelik a fejleményeket. Ha lehetőségük van, a jövő évi terveik megvalósításához új játékosokat is igazolni szeretnének.
A felnőtt csapat esetében fontos, hogy a csapat egysége megmaradjon. A főként helyi kötődésű játékosokkal illetve az új igazolásokkal együtt folytathatják majd a közös munkát az egyesület vezetője szerint.
A Bükkábrányi SC utánpótlás csapatai pedig továbbra fontos szerepet játszanak abban, hogy a gyerekek megszeressék a labdarúgást, ezt követően pedig akár a felnőtt csapatba is bekerülhetnek.
Az utánpótlás csapatok edzői és a gyerekek is nehéz időszakon vannak túl, hiszen a heti kétszeri edzés lehetősége megszűnt március közepén, ráadásul már csak egy hét volt az első Bozsik Tornáig a legkisebb korosztályok számára.
Mikor pedig újra megnyílt a lehetőség arra, hogy ismét lehet edzéseket tartani, a gyerekek gyakorlatilag teljes létszámban visszatértek a pályára. Nagy Lászlóval, az U7-U9-es csapat edzőjével is elsőként a március közepén kialakult helyzetről beszélgettem.


 


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com