Digitális tanrend szülői és igazgatói szemszögből: két hónap tapasztalatait összegeztük
Írta: Eleven Televízió   
2020. május 12. kedd, 06:21
Nagyjából két hónapja határozza meg mindennapjainkat a koronavírus járvány. Életünk minden területén, így az oktatásban is hirtelen változást hozott: az új helyzetben a digitális tanrend lépett életbe, május végéig biztosan ilyen formában tanulnak a gyerekek.
A legtöbb család meg tudta oldani már a kezdetektől, hogy elég eszköz álljon rendelkezésre a gyerekeknek a tanuláshoz. Néhány családnak az intézmény adott eszközöket, így - szerencsére - gyakorlatilag mindenki számára biztosított az, hogy folyamatosan tudjanak haladni a gyerekek. A visszajelzések alapján viszont egyértelmű, hogy jóval megterhelőbb a tanulás ebben a formában.
Az utolsó hetekben - a különleges helyzethez igazodva - egy rendhagyó projektet dolgoz ki a nevelőtestület, amelybe minden osztály részt vesz majd.
A kormányzati intézkedések alapján biztosra vehető, hogy a ballagást és a tanévzárót sem lehet megtartani a megszokott formában.
Az elmúlt hetek tapasztalatairól elsőként a bükkábrányi iskola vezetőjével, Derekasné Orosz Andreával beszélgettem.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

A szülők számára is nagy feladatot jelent ebben a helyzetben - hogy gyermekeik érdekében - minél többet tudjanak segíteni gyermeküknek, gyermekeiknek a tanulásban. A munkájuk elvégzése, a háztartás vezetése kibővült gyermekük tanításának jóval intenzívebb támogatásával, emellett a helyzet okozta plusz feladatokkal és persze a járvány miatt érezhető lelki teherrel is meg kell birkózni mindannyiunknak.

 

Garad Annamáriának két gyermeke is a bükkábrányi iskolába jár. Az iskola tantestülete által bevezetett módszerről kérdeztük, milyen tapasztalataik vannak az elmúlt hetekről.
A helyzetből sokat lehet tanulni a digitális oktatás kapcsán is, a szülők is ezen a véleményen vannak. Véleménye szerint, így a jövőben - a tapasztalatok értékelése után - ezeket a módszereket, a megismert felületeket be lehet építeni a hagyományos iskolai keretek közé. Szerinte a pedagógusok munkáját is jobban fogják értékelni a szülők.
Egy bükkábrányi, 3 gyermekes családhoz is ellátogattam a téma kapcsán. Az édesanyával, Gomány Viktornéval két gyermeke, a 2.osztályos Regina és a 4.osztályos Hunor társaságában beszélgettünk az elmúlt időszakról, tapasztalataikról.
A gyerekek véleményére is kíváncsi voltam, hogyan telnek a napjaik otthonukban, amely most egyben az iskolájuk is. Regina, testvéréhez hasonlóan, nagyon hiányolja a tanítóit, a társait, rögtön ez jutott eszébe, mikor az elmúlt hetekről kérdeztem.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com