A digitális gyermekvédelem ma még fontosabb, mint eddig valaha
Írta: Eleven Televízió   
2020. május 05. kedd, 17:03
alt
A digitális világ térhódítása nem új keletű jelenség, évek óta az emberek mindennapjainak része a közösségi oldalak használata, online tartalmak fogyasztása vagy az interneten, több személlyel együtt játszható játékok. A koronavírus kapcsán hozott óvintézkedések miatt pedig még jobban bekényszerültünk az online térbe, emiatt még nagyobb fenyegetéseknek tehetjük ki magunkat vagy rosszabb esetben gyermekeinket is. A Promise Egyesület is erre hívja fel a figyelmet, akik célja a családok, gyermekek offline és online hétköznapjainak biztonságosabbá tétele. De hogy mit is jelent a digitális gyermekvédelem? Erről beszélgettünk miskolci irodájukban az egyesület elnökével, Majó Márkkal.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az alapvetően fontos online térben eltöltött időmennyiség mellett szóba került még a cyberbullying, az internetes bűnözők által való behálózás veszélye és az iskola feladatok megfelelő elvégzése is. A szülőknek és pedagógusoknak felkészültnek kell lenniük, hogy a gyerekek megfelelő tudással rendelkezzenek az internet világáról és annak veszélyeiről. A Promise Egyesületnek pedig épp ez a célja, hogy megfelelő tudásanyagot nyújtsanak mind a három célcsoport részére, a jelenlegi helyzet miatt most csak online, a Facebook, Youtube, Instagram és saját weboldaluk segítségével. Az online világ egyre nagyobb térhódításának köszönhetően bár új veszélyforrások alakultak ki, tudatossággal és a megfelelő ismeretek megszerzésével nem kell ördögi teremtményként gondolnunk az internetre.
 
Ha bármilyen kérdése van vagy tanácsra szorulna gyermekvédelmi (nem csak digitális) témával kapcsolatban, ne habozzon felkeresni a megfelelő szakembereket!
A Promise Egyesületet ezeken az oldalakon találhatja meg:
Weblap: https://www.promisegyesulet.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/promisegyesulet/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC_W2Sx_ZaZBG3lmDabUx5Pg
E-mail cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com