Múltunk kincsei - új múzeum létesült Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2020. április 24. péntek, 13:43
Mezőkövesd irányából érkezve Bükkábrányba a 3-as főúton impozáns új épület vonja magára a figyelmet. A parkosítás és a tereprendezés kivételével átadásra kész az az új múzeum, amelynek alapjait még 2018-ban vetette meg az önkormányzat. Ha a jelenlegi helyzet mindenki számára jobban alakult volna, akkor a május végére tervezett Ősfa Fesztivál keretében átadásra került volna a több kiállítótermet és egy konferencia termet is magába foglaló épület komplexum. Magáról a beruházásról és a még elvégzendő munkákról beszélgettünk Szalai Szabolcs polgármesterrel.
Ha pedig valaki azt hinné, hogy pusztán a bányászat bemutatását célozza az új múzeum, az téved. Ez csak egy kis szelete annak, ami itt várja majd a látogatókat. A termekben összefoglalták a készítők több millió év történelmét, a talpunk alatt rejtőző és onnét már előkerült kincsekkel, régészeti leletekkel.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mivel pedig sem szóval, sem képekkel nem akarjuk elrontani a majdani látogatók meglepetését, így egyelőre ennyit mutatunk meg az interaktív múzeumból. A többit mindenki maga is megnézheti majd. A község vezetője ugyanis elmondta: ha most el is marad az átadó és a nyitás, arra reményei szerint még az idén sor fog kerülni, talán az ősszel már vendégekkel telhet meg az új épület.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com