Mezőnyárádon sem állt le az élet
Írta: Eleven Televízió   
2020. április 16. csütörtök, 13:39
Bár úgy tűnhet, hogy - érthető okok miatt - mostanában valami furcsa hibernációba süllyedt az ország jelentős része, Mezőnyárád most jutott el oda, hogy egy évek óta tervezett nagyobb és több kisebb beruházás is a megvalósulás útjára lépjen.
A már meglevő munkagép adaptereiként a közelmúltban sikerült vásárolnia az önkormányzatnak egy ágzúzót, illetve egy gödörfúrót több mint 900 ezer forint értékben. Ez utóbbival már elültetésre is került nyolcvan facsemete a község konyhakertjében.
Elkezdődtek a munkálatok egy sokkal nagyobb beruházás területén is. Nevezetesen az orvosi és fogorvosi rendelők felújításáról van szó. A község vezetése még 2015-ben pályázta meg az erre költhető, mintegy 36 millió forintos összeget. Elmúlt évben pedig rendelkezésre állt az összeg is, majd
a kivitelezővel is megszületett idén a megállapodás.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az elhangzottak mellett 850 ezer forint értékben kerülnek majd beszerzésre orvosi műszerek, valamint 1 millió 300 ezer forint értékben új rendelői és várótermi bútorok.
Természetesen a jelen körülmények között sem a fogorvosi, sem a háziorvosi rendelés nem valósulhat meg az épületben a befejezésig. Ezek rendjéről és idejéről az önkormányzat az online felületeken, illetve más hirdetményekben tájékoztatja a lokosokat. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a nyár végén, legkésőbb a kora őszi időszakban folytatódhatnak a rendelések az immár újjászületett épületben.
A polgármester tájékoztatott arról is, hogy egyrészt a Magyar Falu Programon belül, részint a közfoglalkoztatási program keretében, részint pedig öberőből folytatódik a térköves járda kiépítése a hivatal és az iskola között, a József Attila utcán, valamint a Szt. István Király út Bükkábrány felé vezető szakaszán. A térkövet már megvásárolták, lerakásra vár.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com