2020. március 10-én tartotta meg soron következő ülését Bükkábrány község képviselő-testülete 16 órától a polgármesteri hivatalban. Az ülésen összesen hat napirendi pont került megvitatásra.
Az első napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2020. évi Közbeszerzési Tervének elfogadására került sor. Idén nem terveznek közbeszerzést, az elnyert pályázatok megvalósítása zajlik majd. Amennyiben mégis sor kerülne erre lehetőség van a változtatásra. Így jelenleg 0 -ás értékkel fogadták el a tervet a képviselők.
A második napirendben Bükkábrány Önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeit tárgyalták a tagok. Ez minden évben kötelező, kötelező melléklete a költségvetésnek. Kérdés nem merült fel, a jelenlévők egyhangúan támogatták a napirendet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A harmadik napirendben Bükkábrány Önkormányzat 2020. évi költségvetésének megtárgyalására és elfogadására került sor. Többszöri megbeszélés után a felmerült ötleteket beépítve került sor a végleges forma kialakítására. Az önkormányzat nem tervez hitelt felvenni és képez egy 20 millió forintos tartalékkeret, azokra a beruházásokra, amiknek jelenleg nem tudják pontosan az árazását, mert még tervezés alatt vannak. Illetve ez segíti még az esetleges önerők előteremtését.
A negyedik napirendben a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat 2019. évi tevékenységéről érkezett tájékoztatót fogadták el a képviselők.
Az ötödik napirendben egy határozati javaslat hangzott el, melynek a tárgya a Székely Nemzeti Tanács által indított „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” című polgári kezdeményezés. Akik aláírásukkal támogatnák a kezdeményezést, megtalálják az aláíróívet az Ábrányi Krónikában is. Aki még nem írta alá, de támogatná, akár itt is megteheti.
A hatodik napirendi pontban indítványok, javaslatok hangoztak el. A Március 15 -ei ünnepség elmarad az operatív törzs ajánlása alapján a Koronavírus veszély miatt. Kérik, hogy aki koszorút szeretne elhelyezni az egyénileg tegye azt meg. A honlapon és az intézményekben is megtalálható eljárásrend alapján figyeljünk oda a fertőzésveszély csökkentésére. Amennyiben további intézkedések is bevezetésre kerülnek, természetesen értesítik a lakosságot.
A nyílt ülés után zárt ülésen folytatta tovább munkáját a testület.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com