Testületi ülés volt Mezőkeresztesen 2020. 02. 27.
Írta: Eleven Televízió   
2020. február 28. péntek, 10:19
Munkarend szerinti ülésre jöttek össze a mezőkeresztesi városvezetés tagja február 27-én délelőtt. A nyílt ülés keretében tíz napirendet tárgyaltak a tagok.
Napirend előtti felszólalásában, Majoros János polgármester több más mellett szólt arról, hogy számos megbeszélés és egyeztetés történt a különböző területeket érintve.
Első kitűzött napirend az IKSZT elmúlt évi működéséről készült beszámoló megvitatása volt. Molnárné Pónuzs Andrea írásos beszámolóját ezzel kapcsolatos már korábban megkapták a testület tagjai. Az Ügyrendi Bizottság sajnos előzetesen nem tudta a beszámolót megtárgyalni, ezért dr. Dózsa György bizottsági elnök javaslatot tett a napirend későbbi megtárgyalására. Ezzel a testületi tagok is egyetértettek.
Hasonló volt a helyzet a második napirendnél is, amelynek témája az idei önkormányzati rendezvények lettek volna.
Az önkormányzat 2020 – 2024 évekre vonatkozó gazdasági programjának megtárgyalása adta a harmadik fő témát. Ezt a tervezetet az ide vonatkozó rendelet értelmében április 13-ig kell jóváhagyni. Mivel azonban kiderült, hogy több módosításra is szükség van, ez a napirendi pont is később kerül érdemi megtárgyalásra.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Negyedikként a polgármester tájékoztatott a 2020. évi közcélú munkákkal kapcsolatos tervekről. Elmondása szerint a képviselőknek is benyújtott végleges verziót számos egyeztetés előzte meg a munkaügyi központtal. Jelentős újdonság lesz az idén, hogy mint egy 1 hektáros területen konyhakerti növényeket termeszt majd az önkormányzat. Az innen kikerülő termékeket a központi konyha használja majd fel. Továbbra is nagy szerephez jut a közterületek fenntartása, gondozása. A tervezetet egyhangú igennel fogadták el a testület tagjai.
A városi önkormányzat 2020. évi közbeszerzési tervét tárgyalták a következőkben. Ezt a témát minden évben kötelező megvitatni. A polgármester elmondása szerint jelenleg úgy tűnik, hogy ebben az évben nem lesz olyan beruházás, amelyre közbeszerzést kellene kiírni.
A Mezőkeresztesi Települési Értéktárgy Bizottság Működési Szabályzatának módosítása történt meg a hatodik napirendben. A korábbihoz képest lényeges változás, hogy mostantól a bizottság új tagjait nem az önkormányzat, hanem a bizottság többi tagja fogja megválasztani.
Hetedikként a városvezetés tagjainak, illetve családtagjaiknak a vagyonbevallása került górcső alá. Ezeket az Ügyrendi Bizottság korábban már külön ülésen megvizsgálta. A bizottság elnöke beszámolt arról, hogy a bevallások mindenben megfelelnek a törvényi előírásoknak.
A polgármester 2020. évi szabadságolásának ütemterve volt a nyolcadik napirend témája.
A Mezőkeresztes Közalapítvány új kuratóriumi tagját választották meg a következőkben. A kuratórium egyik korábbi tagja, Tóth Zoltánné benyújtotta lemondását, helyette kellett új tagot választani. A polgármester Antal Bódizs Julianna szeméjére tett javaslatot, akit a testületi tagok meg is szavaztak.
Az „Indítványok, javaslatok” napirenden belül képviselői kezdeményezésre három téma is felmerült. Szó volt a város honlapján szereplő polgármesteri köszöntő lecseréléséről, valamint a hulladékgazdálkodásról is. Ez utóbbi témában különösen a hulladékgyűjtő edényekkel kapcsolatos problémák kerültek terítékre. Ezen a napirenden belül szó volt több, korábbi és jelenleg is folyamatban levő beruházásról is.

A tíz napirendi pont végeztével a testület zárt ülésen folytatta munkáját.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com