2020. január 30-án tartotta soron következő ülését Mezőkeresztes város önkormányzata. Az ülésen összesen hét napirendi pont került megtárgyalásra.
Az első napirendben Mezőkeresztes Város Önkormányzat 2020. évi költségvetésének tervezetét vitatták meg a képviselők. A költségvetést február 15-ig elő kell terjeszteni, de még sok tényező van ami tisztázásra vár. Többek között a normatívák változása miatt. A bizottságok még áttekintik és a későbbiekben újratárgyalásra kerül.
A második napirendben a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde 2020. évi önköltség számítási szabályzata, személyi térítési díj megállapítására kerül sor. A bölcsődések és mini bölcsődések továbbra is térítésmentesen vehetik igénybe az étkezést, míg az óvodások esetében 420 Ft lesz a térítési díj 2020. március 1-től.
A harmadik napirendben a gyermek és szociális intézményekben alkalmazandó nyersanyagköltségek és térítési díjak megállapítására került sor. A napközis gyermekek napi háromszori étkezése 560 Ft-ba kerül majd, a menzás gyermekek esetében 380 Ft. Tízórai esetén 150 Ft-ba kerül egy étkezés. Felnőttek részére saját dolgozó esetén 580 Ft-ba kerül majd egy étkezés, a vendégebéd pedig 755 Ft lesz 2020. március 1 -től.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A negyedik napirendben Mezőkeresztes Város Önkormányzata és a Mezőkeresztesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti megállapodás felülvizsgálatára került sor. Ezt minden évben január 31-ig kell elfogadni. Kérdés a napirendhez nem merült föl.
Az ötödik napirendben a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde nyári zárva tartásának meghatározására került sor. Több képviselő soknak tartotta az egy hónapos zárva tartást. Az ügyrendi bizottság is tárgyalta a javaslatot, ahol szintén megosztottak voltak, de végül támogatták az előterjesztést. Felmerült, hogy próbálják meg három hétre csökkenteni a zárvatartást. Illetve a felújítások lehetőleg essenek egybe ezzel az időszakkal. A probléma nem a gyermekek elhelyezése, hanem a pedagógushiány miatt a felügyelet megoldása, mivel a szabadságokat ki kell adni és nem lehet pénzben sem megváltani. Keresni kell a lehetőségeket nyárig. A betöltetlen álláshelyek addig is folyamatosan hirdetve lesznek A napirendet 2 nem mellet 5 igen szavazattal fogadták el.
A hatodik napirendben a Kossuth Lajos Általános Iskola Intézményi Tanácsába történő delegálásra került sor. Eddig ezt a feladatot Kovács Károlyné és Majoros János látta el. Kovács Károlyné megüresedett helyére felkérték Antal Erika Bernadettet, a pozíció betöltésére, aki elfogadta a felkérést.
A hetedik napirendben indítványok, javaslatok között egyik képviselő sem terjesztett be javaslatot.
A nyílt ülés után segélyeket, kérelmeket, fellebbezéseket bírált el a testület zárt ülés keretében.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com