Testületi ülés Mezőkeresztesen 2019. 12. 12.
Írta: Eleven Televízió   
2019. december 13. péntek, 14:38
Rendkívüli ülést tartott Mezőkeresztes képviselő testülete december 12-én délután, amelynek során összesen hat napirendi pont került a testületi tagok elé.
Napirend előtt Gál Bertalan az Ügyrendi Bizottság külsős tagja tette le és látta el kézjegyével az esküt.
Első napirendi pont a Tahy Olga Városi Könyvtár könyvtárvezetői álláspályázat beérkezett pályázat elbírálása volt. Majoros János polgármester elmondta: az állásra egy pályázat érkezett be.  Az ezt elbíráló bizottság tagja dr. Dózsa György tájékoztatása szerint a pályázat mindenben megfelel a kritériumoknak. Ennek megvitatása után a testület úgy döntött, hogy a könyvtár vezetésével az eddig is megbízott vezetőként dolgozó Bódizs Nórát bízza meg.
Második fő téma a Központi Konyha vezetői álláspályázatára beérkezett pályázat elbírálása volt. A bíráló bizottság nevében dr. Dózsa György a megfelelő iskolai végzettség hiánya miatt az egyetlen beérkezett pályázat elutasítására tett javaslatot. Ezzel a testületi tagok egyet is értettek.
Mezőkeresztes Város Önkormányzata és a Mezőkeresztesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti megállapodás felülvizsgálata  volt a következő fő téma.  Ez gyakorlatilag egy törvényben előírt kötelezettség, amelynek most eleget is tett a testület.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Negyedikként az önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök, bizottsági tagok tiszteletdíjának kifizetéséhez szükséges döntés született meg.
Önálló polgármesteri hivatal működtetéséről döntöttek a következőkben. Ezt az tette szükségessé, hogy az illetékes kormányhivatal ennek határozatban foglalását kérte a városvezetéstől, noha ennek lényegi jelentősége nincs.
Az "Indítványok, javaslatok" napirendben többek között társulási megállapodások elfogadása történt meg.  Ezek mellett szó volt az önkormányzat tulajdonát is képező, Bogácson található üdülő további sorsáról is.  A Pénzügyi Bizottság a kérdést korábban megtárgyalta, javaslatuk szerint készülnie kell egy értékbecslésnek és az ingatlan bérlésére pályázatot kell kiírnia az önkormányzatnak.  Ugyanakkor felvetődött az is, hogy az ingatlan eladásra kerüljön.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com