Testületi ülés Mezőkeresztesen - 2019. nov. 21.
Írta: Eleven Televízió   
2019. november 21. csütörtök, 12:05
Újabb testületi ülésre gyűltek össze a mezőkeresztesi városvezetés tagjai november 21-én. Ezúttal négy napirendi pontot tárgyalt a testület.
Napirend előtt három olyan bizottsági tag tette le esküjét, akik nem tagjai a testületnek. Név szerint: Fekete Zoltán, Demeter József és Horváth József eskütételére került sor. Gál Bertalan nem tudott jelen lenni, az ő eskütételére később kerül majd sor.
Első napirendben a város és az önkormányzat nevében Majoros János mondott köszönetet az előző ciklusban tevékenykedő képviselőknek. dr. Dózsa György javaslatot tett arra, hogy a most határozatként is elfogadott köszönet nyilvánítás legyen személyre szólóbb. Végül is az e szerint módosított határozat került megszavazásra.
A Szentistván és térsége Beruházó és Kommunális Szennyvíz - üzemeltető Társulási Tanács tagjainak megválasztása volt a második fő téma. A polgármester elmondta: négy településről összesen nyolc tagja van a tanácsnak, ebből négyen Mezőkeresztesről kerülnek ki. Végül a testület döntése alapján Majoros János, dr. Dózsa György, Farkas Julianna és Pető Istvánné tagságát támogatták  szavazatukkal a jelen levők.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadikként tájékoztatás hangzott el a Közös Hivatalok megalakításának és megszüntetésének jogszabályi alapjairól. A polgármester tájékoztatása szerint az ide vonatkozó szabályozás meglehetősen kevés konkrétumot tartalmaz, így erre a témára a későbbiekben még vissza kell térnie a város vezetésének. Ez azért is fontos, mert Szentistván település kezdeményezte a közös önkormányzatból történő kilépését. Amennyiben ez megvalósul, számos változás fog életbe lépni mind két település vezetésében, adminisztrációjában. A megállapodásról december 12-ig kell dönteni, egyelőre több konkrétum  aligha tudható.
Az "Egyebek" napirendben szó volt róla, hogy az elmúlt ülésen elfogadott ingatlan eladás kapcsán a vevő egy szomszédos ingatlanra is benyújtotta az igényét, különböző kiadásokra hivatkozva azonban a két ingatlant összességében lényegesen olcsóbban vásárolná meg. Ezt a felvetést a testület végül elutasította, az egy ingatlanra vonatkozó eladási ár marad a korábbiakban meghatározott összeg.
A fenti négy napirend megtárgyalását követően a testület zárt ülésen folytatta a munkát.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com