Márton napi délután Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2019. november 12. kedd, 11:41
A IV. században élt Szent Mártonra - aki előbb katona, később pap , majd püspök lett - és a Márton napi hagyományokra emlékezve vidám délutáni programokon vehettek rész a mezőnyárádi iskola tanulói november 11-én.
Délután két órakot a kistornateremben gyülekeztek a tanárok és a diákok. Itt kezdetként a másodikosok mutattak be egy rövid jelenetet Szent Márton életéből. A négy csoportra osztott tanulókat négy különböző helyszínen a legkülönbözőbb programok és feladatok várták.
Volt ahol Fazekas Mihály Lúdas Matyi című, sokak által ismert mesés költeményének ismeretében kellett kvíz kérdésekre válaszolni, a helyes válaszok nyomán pedig egy kirakó formájában Matyi alakja rajzolódott ki.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ismét máshol Szent Márton korának szokásaival, ruházatával, fegyverzetével ismerkedhettek a nebulók. A napközis teremben egy memória játék megoldásán törhette a fejét mindenki. Azt talán mindani sem kell, hogy ez is a szent életű püspök legendájához kapcsolódott. A nyolcadik osztály tantermében (ha már a ludak oly' közel állnak e jeles naphoz) kukorica szemek segítségével kellett kitalálnia mindenkinek egy labirintusból.
A mécseseket pedig mindenki maga készítette el, amelyekkel szürkületkor egy lámpás séta zárta a délutáni programot az iskola parkjában és udvarán.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com