Testületi ülés Mezőkeresztesen 2019. nov. 7.
Írta: Eleven Televízió   
2019. november 08. péntek, 11:02
Megalakulása utáni első munkaülését tartotta a mezőkeresztesi városvezetés november 7-én délelőtt. A testület tagjainak hét napirendi pontot kellett megtárgyalniuk.
Elsőként egy ad-hoc bizottság létrehozására került sor, amelynek feladata volt, hogy a társadalmi megbízatású alpolgármester megválasztását előkészítsék,  a választást lebonyolítsák. A bizottság tagjai Farkas Julianna és dr. Hegedűs Marianna lettek.
Majoros János polgármester Pető Istvánné személyére tett javaslatot a tisztség betöltésére. Mindezek után a képviselők leadták voksaikat. Ezek összeszámlálása alapján a voksokat egyhangúlag Pető Istvánné kapta, ő tölti tehát be az alpolgármesteri tisztséget az elkövetkező öt éves ciklusban.
Az eredmény ismertetése után sor került az eskütételre, valamint az eskü szövegét az alpolgármester kézjegyével látta el.
Harmadik napirendben a tiszteletdíj megállapítására került sor. A már előre kiadott előterjesztésben a polgármester az előző évekhez hasonló javadalmazásra tett javaslatot az alpolgármester tiszteletdíját illetően. Ezt a testületi tagok el is fogadták, így az új vezetőt havi 157 00 Ft illeti meg, valamint ennek 15%-a jár költségtérítés gyanánt, vagyis 23500 Ft.
A negyedik fő téma a helyi Szervezeti és Működési Szabályzat formai változtatása volt, amelynek során aktualizálásra került a képviselők neve és lakcíme.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Ötödikként a bizottságok tagjait és vezetőit választották meg a városvezetés tagjai.
Ennek eredményeként az Ügyrendi Bizottság elnöki tisztjét dr. Dózsa György tölti majd be, tagjai pedig dr. Hegedűs Marianna, és külsősként Gál Bertalan lesznek.
A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Páricsi László lesz. Tagjai pedig Farkas Julianna és külsős ként Demeter József lesznek.
A Szociális Bizottság elnökének dr. Hegedűs Mariannát, tagjainak pedig Antal Erika Bernadettet és Páricsi Lászlót választották. Munkájukat két külsős tag, Fekete Zoltán és Horváth József segíti majd.
Az önkormányzat ebben az évben is sikeresen vett részt a szociális tűzifa pályázaton. Ennek részleteit fogadta el hatodik pontban a testület.
Idén összesen 119 erdei köbméter kerül az arra rászorulókhoz. Az igének beadására november 29-ig van lehetősége mindenkinek, aki pedig jogosultnak bizonyul az remélhetőleg még ebben az évben hozzá is juthat a tüzelőhöz.
Ezek után Majoros János beszámolt arról, hogy az önkormányzat értékesített egy ingatlant 420 000 Ft-os vételáron.
Érkezett továbbá egy vételi kérelem is. A kérelmező szeretné megvásárolni a Szemere út 7 szám alatti ingatlant a várostól. Kisebb vitát követően a testület úgy döntött, hogy a szóbanforgó ingatlant 750 000 Ft-os áron értékesítik.
Ez követően képviselői javaslat hangzott el arra, hogy az önkormányzat határozat formájában köszönje meg az előző ciklus munkájában tevékenyen részt vállalók fáradozásait.
Javaslat született továbbá arra, hogy a testület most megválasztott tagjai kapjanak kimerítő tájékoztatást minden rendeletről, amely bármilyen formában érintheti a testület munkáját.
Képviselői javaslat hangzott el arra vonatkozóan is, hogy a város lakosságának tájékoztatását minél hatékonyabban meg kell oldania a város vezetésének.
A polgármester a javaslatokat egyetértett, elmondása szerint azokat támogatni fogja.

 

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com