Alakuló testületi ülés Bükkábrányban 2019. 10. 23.
Írta: Eleven Televízió   
2019. október 25. péntek, 10:53
Az önkormányzati választást követő 15 napon belül - ha a választás érvényes volt - meg kell alakulnia az új képviselő testületnek. Ennek a törvényi kötelezettségnek tett eleget Bükkábrány vezetése is október 23-án délután.
A testületi ülés elején Szilágyiné Lassu Mária a helyi választási bizottság elnöke számolt be arról, hogy a településen a voksolás rendben zajlott le, valamint ismertette a megszerzett mandátumokat. Ennek értelmében a község polgármestere továbbra is Szalai Szabolcs lesz a testület hat tagja pedig Bodzán Antal, Takács Sándorné, Dr. Cseh Gergely, Székely Ottóné, Birinyiné Kleszó Anita, illetve Szabó Edina lesznek.
A beszámolót a polgármester és a megválasztott képviselők eskütétele, valamint az eskü szövegének aláírása követte.
A polgármesteri program ismertetése keretében Szalai Szabolcs többek között elmondta: a program mottója a "Folytatjuk" lehetne. Számos, az elmúlt években elkezdett munka gyümölcse a ránk következő időszakban fog beérni, ugyanakkor számos új beruházás beindítása is a következő ciklus feladatai közé tartozik majd. Különösen fontos a település mikrotérségi szerepének erősítése.
A következő napirend az önkormányzat gazdasági programjának megtárgyalása lett volna, ezt azonban egy későbbi időpontra halasztotta a testület.
Hirdetés_______________________________________________________________________

Sor került viszont a polgármester illetményének megállapítására. Ezt - igazodva az ide vonatkozó törvényhez - havi bruttó 498 585 forintban határozta meg a képviselő testület, illetve ennek az összegnek a 15 százaléka lesz a község vezetőjének havi költségtérítése.
Ugyanezen törvény figyelembevételével a képviselői tiszteletdíj bruttó 50 000 Ft lesz egy hónapban.   
Ezek után az Ügyrendi Bizottság tagjait kellett megválasztani. A testület egybehangzó szavazata alapján a bizottság elnöke Székely Ottóné lesz, Tagjai pedig Takács Sándorné és Dr. Cseh Gergely.
A törvény értelmében az alpolgármestert is meg kell választani, mégpedig minősített többség kell a megválasztásához. A polgármester Bodzán Antal személyére tett javaslatot e tisztség betöltésére. A leadott voksok alapján a testület megerősítette ezt a javaslatot, majd az alpolgármester külön is letette esküjét. Az ez követő megbeszélés eredményeként az alpolgármestert havi bruttó 179491 Ft összeg illeti meg, ennek az összegnek a 15 százaléka pedig az egy hónapra eső költségtérítését képezi.
Bükkábrány község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának megalkotása volt a következő napirend témája
Kiss Zoltán jegyző ismertette az ide vonatkozó törvényi előírásokat. Ezek tükrében néhány formai változás történt csak az SZMSZ-en.
Az ülés zárásaként a polgármester néhány gyakorlati dologra hívta fel a figyelmet a közeljövő teendőivel kapcsolatban és megköszönte minden szavazáson résztvevőnek a voksoláskor tanúsított bizalmat.

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com