Alakuló testületi ülés Mezőnyárádon 2019. 10. 21.
Írta: Eleven Televízió   
2019. október 23. szerda, 09:50
A helyi önkormányzati választások eredményeinek véglegessé válása után Mezőnyárád új községi vezetése október 21-én tartotta ünnepélyes nyilvános alakuló ülését. Az ülés elején a Himnusz hangjai csendültek fel.
Első napirendben Fila József Tamás a helyi választási bizottság elnöke számolt be arról, hogy a községben a választások rendben, rendzavarás és minden rendkívüli esemény nélkül zajlottak le. Ismertette a végeredményt is: polgármesterként Bárdos József Szabolcs kapta a szavazatok többségét a képviselő testületet pedig az elkövetkező ciklusban Szajlai Gábor, Bárdos Bence József, Bogyó József, Harangozó Lászlóné, Dr. Szántai-Kiss László és Lukács István alkotják majd.
Ezt követően mind a polgármester, mind pedig a képviselők letették esküjüket. Az eskü szövegét aláírásukkal is megerősítették, valamint átvették megbízólevelüket is.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A polgármester miután megköszönte a szavazók bizalmát, röviden ismertette az új ciklusra érvényes programját. Több más mellett elmondta: továbbra is rendkívül nagy figyelmet fordítanak majd azokra a pályázati lehetőségekre, amelyekkel a település fejlődését elősegíthetik. Kiemelte továbbá, hogy fogadóóráin  -  minden hétfőn és csütörtökön 13óra és 16 óra között - továbbra is várja a község lakosait.
Hasonló alkalmakkor a Szervezeti és Működési Szabályzat felülvizsgálatát is el kell végeznie a testületnek. Erre ez esetben is sor került, a tagok változtatás nélkül hagyták azt jóvá.
Ezt követően az alpolgármester személyét választotta meg a testület. Bárdos József Szabolcs Lukács István megválasztására tett javaslatot. Ezt a tagok titkos szavazás keretében, ellenvetés nélkül erősítették meg. A megválasztott alpolgármester is letette az esküt, illetve annak szövegét kézjegyével látta el.
Nyolcadik napirendben az Ügyrendi- és Szociális Bizottságok tagjainak megválasztására került sor. Az elfogadott határozat értelmében az Ügyrendi Bizottság elnöke Bogyó József, tagjai pedig Szajlai Gábor és Bárdos Bence József lesznek.  Dr. Szántai-Kiss László fogja vezetni a Szociális Bizottságot, melynek Harangoz Lászlóné és Bárdos Bence lesznek a tagjai. Az ő munkájukat két külsős tag, név szerint Ötvös Sándorné és Izsóf Józsefné is segíti majd.
A polgármester és az alpolgármester tiszteletdíjának megállapítása adta a következő napirend témáját.
Várnai Róbert jegyző elmondta: mivel a testület tagjai jóvá hagyták a polgármestert a jövőben havi bruttó 249.300.- Ft illeti meg. A polgármester ezen kívül havi 37.395.-Ft költségtérítésre jogosult.
Lukács István alpolgármester az őt ezen a jogcímen megillető tiszteletdíj egészéről lemondott.
A 10. napirend keretében a képviselő-testület felülvizsgálta a képviselők tiszteletdíjáról és természetbeni juttatásaikról szóló rendeletét, amelyen módosításokat nem eszközölt.
Legvégül Bárdos Szabolcs tájékoztatott arról, hogy a következő testületi ülés időpontja várhatóan november 11-e lesz. Köszönetet mondott továbbá mindazoknak, akik segítettek  a választás gördülékeny lebonyolításában és sok sikert kívánt a testület tagjainak a rájuk váró munkához.
Szajlai Gábor képviselő külön is megköszönte a neki bizalmat szavazók voksait.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com