Mi legyek? - pályaorientációs nap Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2019. október 15. kedd, 10:13
Minél jobban közeledik az általános iskolai tanulmányok vége, annál inkább előktérbe kerül a kérdés a szülők és a gyerekek számára is: hogyan tovább, milyen pályát válasszunk? Ebben igyekezett segíteni az elmúlt napokban a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola minden tanulójának, de különösen a felsősöknek. Az október 14-én megrendezett pályaorientációs nap folyamán a kisebbek a díszteremben kezdhették a napot ahol Udvari János jóvoltából egy érdekes előadást hallgathattak végig a település környékén fellelhető ehető és mérgező gombákról. Eközben az elsősök két drámapedagógus segítségével a színészi képességeiket tehették próbára.  Ezt követően egy családi gazdaságban tettek látogatást. Itt az állattartás örömei mellett nagy élményt jelentett megismerkedni a sokszáz lóerős mezőgazdasági gépekkel is. 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szem előtt tartva annak a pályázatnak a célját, amelyből a programok megvalósulhattak, a felsősökre már lényegesen komolyabb feladatok vártak, noha még itt is inkább a könnyedebb forma dominált. Különböző foglalkozások keretében ismerkedhetett meg például mindenki a különböző szakirányokkal, de nagy hangsúlyt kapott a jövő technikáját mindinkább uraló informatika is.
Az intézmény vezetője hozzátette: a pályaorientáció során különösen nagy figyelmet szentelnek a Főegyházmegye által fenntartott középfokú oktatási intézmények népszerűsítésére. Igyekeznek a tanulókkal megismertetni az ezen iskolák által nyújtott lehetőségeket.
Ebéd után sem unatkozhattak a gyerekek. A Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által különböző szakmák bemutatása történt interaktív módon az 5. 6. 7. és 8. osztály részére. Itt a hidegburkoló szakmától kezdve a csőszerelésen át a kőműves és szobafestő foglalkozásig számos szakipari munkával köthetett ismeretséget mindenki.
A programnak pedig ezzel nincs vége. A következő állomás egy látogatás lesz a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolába.

 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com