Ülést tartottak a mezőkeresztesi képviselők - 2019. 09. 30.
Írta: Eleven Televízió   
2019. október 01. kedd, 04:38
Szeptember 30-án tartotta havi rendes ülését a mezőkeresztesi városvezetés, amelyen összesen kilenc napirend szerepelt.
Elsőként Majoros János polgármester számolt be azokról a fontosabb eseményekről, melyek az elmúlt ülést követően zajlottak. Elmondása szerint folyamatban van az út felújítás, amellyel kapcsolatban számos egyeztetésen, valamint korrekciós munkán van túl az önkormányzat és a kivitelező. Elkészült továbbá egy külterületi út is a repülőtér irányába, amelynek építésére még 2017-ben sikerült pályázati forrást nyerni. Végső szakaszához érkezett a leendő artézi kút engedélyeztetése is.
Mezőkeresztes Város Önkormányzat költségvetési rendeletének módosítása történt meg másodikként. Itt kisebb forrásbeli változtatásokat szavaztak meg a testületi tagok.
A Tahy Olga Városi Könyvtár könyvtárvezetői álláspályázatának kiírása volt a harmadik fő téma. A jelenlegi vezető megbízása idén december 31-én lejár, ezért az állást újra meg kell pályáztatni. Egyébként korábban erre már többször sor került, érvényes pályázat azonban eddig nem érkezett be.
Hasonló volt a helyzet a negyedik pontnál is. Itt a központi konyha vezetésére kiírandó pályázatot hagyta jóvá a testület.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz történő csatlakozás volt az ötödik napirend témája. A város eddig minden évben kihasználta ezt a pályázati lehetőséget, ez az idén is így lesz. Ami a korábbiakhoz képest változás, hogy a Pénzügyi Bizottság javaslatára a jogosultak jövedelemhatára 50-ről 80 000 Ft-ra emelkedik, a havi támogatás összege pedig 5000 Ft-ra nő fejenként.
A hatodik és hetedik napirend szintén összefüggő témákat taglalt. A város ivóvíz és szennyvíz hálózatainak gördülő fejlesztési tervéről volt szó. Mindkét témában írásos beszámolót adtak be a szolgáltatók, taglalva a tervezett fejlesztési, karbantartási munkákat. Ezeket a beszámolókat hagyta jóvá a városvezetés.
A Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása volt a nyolcadik fő téma. Ezzel kapcsolatosan korábban írásos beszámolót kaptak a testület tagjai. Ennek értelmében úgy módosul a dokumentum, hogy az megfeleljen az Európai Szociális Alap által előírtaknak.
Az utolsó, "Egyebek" napirendben Majoros János tájékoztatott a városnapi rendezvények lebonyolításáról. Erre október 25-én kerül majd sor.
Legvégül a polgármester minden testületi tagnak, az intézmények és a hivatal dolgozóinak és a segítőknek megköszönte az elmúlt 5 év munkáját, amelyet a város érdekében végeztek.
Mindezek után a testület zárt ülésen tárgyalt tovább.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com