Autómentesen - a Mobilitás Hete Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2019. szeptember 23. hétfő, 11:09
Az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva idén is meghirdette az Európai Mobilitási Hetet.
Ehhez a bükkábrányiak is csatlakoztak szeptember 16-a és 22-e között. A hét folyamán több olyan programot is beiktattak a szervezők, amelynek középpontjában a mozgás, leginkább a gyaloglás és a kerékpározás állt. A programokat az erre a célra nyert pályázati összegből finanszírozta az önkormányzat.
A mozgásból a legkisebbek is kivették a részüket: kedden egy kiadós sétát tettek az ovisok a szülőkkel keröltve.
A héten az iskola alsósai látogatást tettek a könyvtárban, ahol a biztonságos közlekedésről hallgathattak meg egy előadást a helyi rendőrőrs munkatársától. Mindezek mellett a felsősök kerékpáron bizonyíthatták ügyességüket.
Szombaton egy családi nap zárta a hetet. Ennek során szintén egy kerékpáros akadálypályán kellett bizonyítani a rátermettséget. Ugyanakkor volt olyan, aki a sétálást, illetve a futást részesítette előnyben. A megéhezőket pedig finom és főleg egyészséges italokkal és harapnivalókkal várta a kézilabda pálya mellett létesült büfé.
Hirdetés_______________________________________________________________________

 

 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com