Tanév kezdés - Csibetábor Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2019. augusztus 27. kedd, 13:36
A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában a 2019-2020-as tanév kezdete előtt néhány nappal második alkalommal került megszervezésre a Csibetábor, melyre nagy örömmel és izgalommal várták a leendő elsősöket. Most is öt településről: Mezőnyárádról, Sályból, Kácsról, Tibolddarócról és Csincséről érkeztek gyerekek.
Idén az első osztály 15 fővel indul, 6 lánnyal és 9 fiúval.
A két nap gondosan összeállított programja hétfőn a játékos ismerkedéssel indult és a délelőtt további részében is főszerephez jutott a játék. Előkerüktek a színes ceruzák, papírok is. Noé bibliai történetének megismerése után a táblán is élettel telt meg a bárka egy ügyességi feladatnak köszönhetően. A napot záró kézműveskedés közben pedig egy új dalt is megtanulhattak a leendő kisiskolások.
Másnap közös mozgás indította a napot ezt követően pedig az iskolai tantermek mellett a templommal is megismerkedhetett mindenki, az oda történő belépés, a viselkedés alapjait is megismerhették a kicsik. Kötetlen beszélgetés során derült ki, melyik nebulónak mi tetszik igazán a templomon belül.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A napot ismét testmozgás zárta, melynek jutalma egy-egy érem, illetve a két nap eseményire emlékeztető emléklap volt.
Bordásné Kis Katalintól, a legkisebbek osztályfőnökétől megtudtuk: a tábor megszervezése egyrészt az óvodából iskolába történő átmenet megkönnyítésére, az iskolával, tanítóikkal, nevelőikkel, társaikkal való megismerkedés céljául szolgált, hogy szeptember 2-án bátran és örömmel léphessék át az iskola kapuját.
Másrészt pedagógiai szempontból is hasznosnak mondható e két nap rövid együttléte, hiszen lehetőségük nyílt a tevékenységek során megfigyelni a diákok anyanyelvi képességeit mint például a beszéd, szókincs, hangerő, artikuláció, testi érettségüket, a mozgást, összerendezettséget, testsémát. Hiszen az év során elérendő célokat, megfelelő módszereket, a tudatos tervezést ezek megismerése révén lehet elérni.
Az osztályfőnök külön kiemelte: köszönettel tartoznak mindazoknak, akik segítettek, hogy a gyerekek jó hangulatban élményekkel telve térjenek haza, s várják a mihamarabbi viszontlátást.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com