Negyedik alkalommal - Erzsébet tábor Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2019. augusztus 12. hétfő, 09:26
Idén már negyedik alkalommal rendezték meg azt az Erzsébet tábort, amelynek a bükkábrányi iskolások örülhettek minden nap reggeltől délutánig a Tornácos házban. A színes programokat kínáló elfoglaltságok augusztus 5-től 9-ig tartottak.
Amint a tábor vezetőjétől megtudtuk, idén gyermekenként 18 000 Ft+ÁFA összegből gazdálkodhattak a szervezők. Ebben az évben 35 gyerek vett rész a programokon, nekik a tevékenységek mellett napi négyszeri étkezést is biztosítottak. Különösen nagy hangsúlyt kapott a hét folyamán a kézműveskedés, a környezettudatos nevelés és a sport.
Ennek jegyében nézzük a heti tevékenységet a teljesség igénye nélkül. Hétfőn süthető gyurmából készültek evőeszközök, ékszerek. Kedden délelőtt a háztartási hulladékok újrahasznosítása kapta a főszerepet, a legkülönbözőbb módon keltek életre az egyébként kidobásra ítélt tárgyak. Szintén kedden délután két, nem mindennapi sportággal is megismerkedtek a gyerkőcök. A tornateremben Csuhaj László karate oktató és világbajnok, illetve ifjú segítői ismertették meg a táborozókat a sportág lényegével, alapjaival. Ezt követően Víghné Novák Erika jóvoltából mindenki közelebbi ismeretséget köthetett a jógával, gyakorolhatta az alapokat.
Másnap a vasalható gyöngy díszek, valamint a bögre díszítés és kincskeresős játék varázsolta el a résztvevőket.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Csütörtökön Rajkovics János fazekas mester és neje adtak agyagot mindenki kezébe, amelyből szebbnél szebb tárgyak készültek.
Délután egy modern táncház keretében az aerobik mozgatott át mindenki akinek esetleg elmerevedtek a tagjai  a fazekaskorong mellett.
Pénteken egy szilvásváradi kirándulás zárta a hetet. Itt - az mellet, hogy rácsodálhattak a természet szépségére - Land Rover túra keretében meglátogatták a világhírű lipicai ménest. Délután pedig a kisvonattal járhatták be a páratlan szépségű völgykatlant, amely méltó zárása volt a hét eseményeinek.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com