Ülésezett a bükkábrányi képviselő testület 2019. 07. 30.
Írta: Eleven Televízió   
2019. augusztus 01. csütörtök, 12:17
Július 30-án összesen négy napirendet tárgyaltak nyilvános ülés keretében a bükkábrányi képviselők azon az ülésen, amelyre délután 15 órától került sor.
Első napirendi pont a szociális tűzifa pályázat benyújtása volt. Ebben az évben az önkormányzat 122 köbméter fára adhat be igényt, melyet győztes pályázat esetén a rászorulók között oszt majd szét.
Várhatóan a házhozszállítás a ránk következő télen is megoldott lesz.
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. önkormányzati ingatlanra bérleti szerződés kérelmét bírálták el másodikként a tagok.
A cég olyan terület bérletét kérte az önkormányzattól, amelyen egy adótornyot felépíthet, azon keresztül a helyieknek szolgáltatásokat nyújthat. Erre a sportpálya mellett bocsát rendelkezésükre a település egy 250 négyzetméteres területet, természetesen a lakóövezettől megfelelő távolságra.  A képviselők megszavazták a bérleti jogviszony létesítését.
Harmadikként az önkormányzat épületének energetikai korszerűsítésére kiírt pályázatra beérkezett ajánlatokat kellett elbírálni. Az árban legkedvezőbb ajánlatot az MZS-ÉPSZOLG Kft. nyújtotta be. Ezt az árajánlatot minősítették végül nyertesnek szavazatukkal.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az "Indítványok, javaslatok" napirenden belül Szalai Szabolcs polgármester több más mellett szólt az év második felének fontosabb rendezvényeiről. Azt már biztosan lehet tudni, hogy a nemzeti ünnepünkre szervezett megemlékezés augusztus 20-án lesz a református templomban, a Máté napi rendezvényre szeptember 21-én kerül majd sor, illetve az időseket október 4-én várják az Ábrányi Ősz elnevezésű rendezvényre.
Szó volt az ún. "macskaköves út" mellett létesítendő járdáról is. Ennek tervei és engedélyeztetése már rendelkezésre állnak. A megvalósítással viszont meg kell várni a szennyvízhálózat kiépítésének végét. A legnagyobb bontás ugyanis pont azon a szakaszon fog történni, ahová a járda tervei is szólnak.
Jól halad a református parókia felújításának ügye is. Erre egy 15 milliós összeget sikerült nyerni pályázati úton.
Új, modern eszközök kerülnek továbbá beszerzésre az orvosi rendelő számára mintegy 2 millió forintos keret felhasználásával.
Mindezek után a testület zárt ülésen tárgyalt tovább.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com