Testületi ülést tartottak Mezőkeresztesen 2019. 06. 27.
Írta: Eleven Televízió   
2019. június 28. péntek, 19:07
Június 27-én tartotta havi rendes ülését a mezőkeresztesi városvezetés. Ennek során összesen nyolc napirendi pont került a képviselők elé.
Mezőkeresztes Város 2019. évi egészségügyi helyzetének értékelése volt az első fő téma. Mind a praktizáló orvosok, mind pedig a védőnők írásos beszámolót nyújtottak be korábban a témát illetően. Az ülésen személyesen is jelen volt Dr. Falikejevics Marianna háziorvos és Szendrei Éva védőnő.
A Szociális Bizottság tárgyalta a beszámolókat és elfogadásra javasolta azokat. A polgármester külön is köszönetet mondott a város egészségügyi rendszerében dolgozóknak.
A Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde beszámolója, az előző nevelési év értékelése, illetve a következő nevelési év előkészítése következett másodikként.
Személyesen jelen volt Domján Attiláné intézményvezető, aki korábban ebben a témában is írásos beszámolóval szolgált. Az ülésen külön is kiemelte, hogy pedagógusok tekintetében jelenleg létszámhiánnyal küzd az óvoda, ez azonban szeptemberig remélhetőleg megoldódik. A tagok egyhangú igennel fogadták el ezt a beterjesztést is.
Szintén éves beszámoló volt a harmadik pont témája is, jelen esetben az Egyesített Szociális Intézményé.  Bódizs-Antal Julianna intézményvezető kiemelte: az önkormányzat szociális támogatása nyomán jelentősen nőtt az idősek klubjának létszáma. A Szociális Bizottság, tekintettel a korábbi tárgyalásra, ezt a beszámolót is helyénvalónak tartotta, így a képviselők
ellenvetés nélkül fogadták el.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Negyedikként az önkormányzat 2018. évi szakmai tevékenységéről Szombati Csaba Gábor jegyző által beadott anyagot tárgyalta a testület. A jegyző elmondása szerint az apparátus létszáma nem változott, továbbra is az állam által finanszírozott 17 fővel működnek. Külön jó hír pedig, hogy a születések száma nőtt az előző évihez képest.
Polgármesteri tájékoztatás a két ülés közötti legfontosabb eseményekről, a képviselő-testület munkáját érintő várható feladatokról. Ez adta az ötödik fő témát.
Majoros János elmondta: folyamatosak az egyeztetések a Zöld Város pályázattal kapcsolatosan. Külön hangsúlyt kaptak a Hősök terének kertészeti munkálatai. Egyeztetések folytak továbbá megyei szinten az óvodával és a leendő bölcsődével kapcsolatosan is.
Tájékoztatás hangzott el hatodikként a polgármester szabadságának felhasználásáról.
Ezt követően a Tahy Olga Városi Könyvtár könyvtárvezetői álláspályázatának elbírálása történt volna meg.  A polgármester beszámolója szerint azonban nem érkezett érvényes pályázat, így a jelenlegi megbízott vezető marad az intézmény élén 2019. december 31-ig szóló szerződéssel.
Az indítványok, javaslatok tárgyalása során nagy hangsúlyt kapott az egyre szükségesebbé váló szúnyogirtás. A polgármester elmondása szerint több céggel is folytak tárgyalások ez ügyben. A legcélravezetőbbnek a légi irtás tűnik, ott viszont az állami területek élveznek elsőbbséget. A tárgyalások tovább folynak, remélhetőleg mihamarabb eredmény is születik.

 

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com