Testületi ülés Mezőnyárádon 2019. 06. 17.
Írta: Eleven Televízió   
2019. június 20. csütörtök, 13:40
Négy napirendi pontot tárgyaltak a mezőnyárádi képviselők azon az ülésen, amelyre június 17-én került sor.
Az első két napirend megvitatásánál Tóth Sándorné, a helyi óvoda vezetője is jelen volt.  Elsőként ugyanis az általa korábban beadott írásos beszámoló került górcső alá, amely a 2018-19-es nevelési évről adott átfogó képet.
A beszámolóban foglaltak szerint két vegyes életkorú csoporttal, illetve Csincse tagóvodai csoporttal működik jelenleg az intézmény. Az október 1-i beírt létszámuk 58 fő összesen, a tagóvodával együtt. (Mezőnyárádon 49 fő, Csincsén 9 fő.) Május 31-ei állapot szerint ez a szám 61 főre gyarapodott.
Tervben van az óvodai csoportszoba új bútorának beszerzése, illetve az öltözőszekrények cseréje. A nyár folyamán a tisztasági festés is megvalósul.  Mindezeket és a beszámolóban leírt egyéb adatokat figyelembe véve a testület egyhangú igennel fogadta el a beadványt.
A mezőnyárádi óvodában az óvodai csoportok maximális létszámához eltérési engedély megadása volt a második fő téma. Erre szinte minden évben sor kerül. Az intézmény vezetőjének elmondása szerint már most látható, hogy az új nevelési évben is meg fogja haladni a csoportok létszáma az engedélyezett 25 főt.
A létszám bővítését a testület megszavazta.
IX. Béka és Hal Sütő-főző Fesztivál és VII. Mezőnyárádi Pálinkamustra rendezvénnyel kapcsolatos tájékoztatást adott harmadikként Bárdos Szabolcs polgármester. A rendezvényre idén július 5-én és 6-án kerül sor. A várható költség mintegy 4 millió forint lesz. Ennek jelentős részét pályázati pénzből, illetve önerőből és a támogatók segítségével valósítja meg az önkormányzat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az időszerű feladatok megtárgyalása során számos téma felmerült.
Többek között a polgármester szólt arról, hogy július közepén elkezdődik a járda térkövezése a József Attila utcában, melyről a lakosokkal külön is egyeztetnek majd.
Megvalósult az a 12 millió forintos projekt is, melynek során négy utca kapott új aszfalt burkolatot.
Várnai Róbert jegyző képviselői kérdésre tájékoztatott róla, hogy előkészítés alatt van az idei elektronikai hulladék gyűjtés is. Egyelőre a helyszín kijelölése kérdéses még.
A képviselő testület a tervek szerint nyári szünetet tart, csak akkor lesz rendkívüli ülés, ha halaszthatatlan ügyben kell dönteni.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com