2019. május 30 -án tartotta soron következő ülését Mezőkeresztes város képviselő – testülete. Az ülésen összesen 7 napirendi pont került megvitatásra. Az első napirendben az Önkormányzat 2018. évi gazdálkodásáról szóló zárszámadás elfogadására került sor. A pénzügyi bizottság előzetesen megtárgyalta a napirendet, az ülésen kérdés nem merült föl. A képviselők egyhangúan támogatták.
A második napirendben a 2018. évi éves összefoglaló ellenőrzési jelentés elfogadására került sor. A pénzügyi bizottság előzetesen tárgyalta és elfogadásra javasolta. Az ellenőrzés célja a hiányosságok feltárása volt egy nagyobb ellenőrzés előtt. A jelenlévők egyhangúan támogatták a napirendet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A harmadik napirendben Mezőkövesdi Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai tevékenységéről szóló beszámoló került megvitatásra. Minden eddigi szolgáltatás működik és új is bevezetésre került az iskola és óvoda tekintetében. A beszámolót a szociális bizottság előzetesen megtárgyalta. Kérdés a házi segítségnyújtással kapcsolatban merült fel. Milyen feladatokat foglal magába ez a tevékenység, kik kérhetik és hogyan történik az elbírálás. Illetve, hogy van-e rá megfelelő kapacitás. Felmerült, hogy minél nagyobb körben fel kell hívni a figyelmet erre a lehetőségre, hogy az érintettekhez eljusson ennek a híre.
A negyedik napirendben a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelés elfogadására került sor. Azon típusú feladatok tartoznak ide, amit az önkormányzat plusz tevékenységként önként vállalt. Például: gyermekétkeztetés, Bursa Hungarika pályázat, gyermekvédelmi támogatások. A szociális bizottság elfogadásra javasolta a napirendet, kérdés nem merült fel. A képviselők egyhangúan támogatták.
Az ötödik napirendben döntés született a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda és Bölcsőde óvodai csoportjaiban az engedélyezhető létszám túllépéséről és az alapító okirat módosításáról Az előterjesztésben az szerepelt, hogy a felvehető létszám tekintetében engedélyezze a 20% -os túllépést a testület. Teljeskörűen ez sem elégíti ki azonban az igényeket. A két intézmény közti átjárhatóság folyamatosan biztosítva lesz, a munka világába visszakerülő szülő esetében pedig mindenképpen keresik a megoldást a gyermek elhelyezésére. A következő tanévkezdést nehezíti még az óvodapedagógus hiány, a három nyugdíjba kerülő kolléga helyett egyenlőre nincs jelentkező. Pedig a cél az öt csoportra való bővítés. Ennek tárgyi feltételeit is biztosítani szeretnék, akár a régi szolgálati lakás ideiglenes átalakításával is. Az ügyrendi bizottság megtárgyalta a kérdést és a következő javaslatot tette. Jelenleg 100 helyre lenne kapacitás és már most is 110 jelentkező van. A javaslat szerint József Attila úti óvoda befogadóképességét 90 fő-re, valamint a Szentistván útiét 40 fő-re kell emelni. Ehhez jön még a két bölcsődei csoport 8 - 8 fővel, valamint meg kell pályáztatni a plusz két fő óvodapedagógusi állást az ötödik csoport kialakíthatósága érdekében. Elhangzott, hogy az önkormányzat mindent meg fog tenni a lakosság érdekében. A tagok egyhangúan támogatták a javaslatot.
A hatodik napirendben önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázat benyújtásáról döntöttek a képviselők. A református templomtól mini Coop irányába megközelítőleg 230m hosszan szeretnék a járdaszakasz felújítását elkezdeni. Bruttó 17.610.092 Ft értékben 15%-os öneről azaz 2.641.514 Ft-ot vállalva. A képviselők egyhangúan támogatták a pályázat beadását.
A hetedik napirendben az indítványok, javaslatok között most nem hangzott el felvetés.
Ezt követően zárt ülés keretében tárgyalták a képviselők és hoztak döntés a Zöldváros pályázat szemléletformáló alprogramjának keretében megvalósuló Mezőkereszteshez köthető híres emberek sétányának kialakításáról, illetve beérkezett kérelmeket bíráltak el.
 
 

Szerkesztő


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Riporter


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Operatőr


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

Vágó


Bodzán László
     tulajdonos

Telefon: +36 (30) 372 0691

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com