Testületi ülés tartottak Mezőkeresztesen 2019. ápr. 25.
Írta: Eleven Televízió   
2019. április 26. péntek, 11:49
Április 25-én ült össze a mezőkeresztesi városvezetés, hogy a reggeli zárt ülést követően összesen tíz napirendi pontot tárgyaljanak meg nyílt ülés keretében.
Elsőként Majoros János polgármester számolt be az elmúlt egy hónap legfontosabb eseményeiről, a képviselő testület munkáját érintő várható feladatokról. Többek között elhangzott, hogy több projektet érintve is folytak egyeztetések. Vannak még függőben maradt munkálatok is, mint például a református templom környékének csapadékvíz elvezetése. Ezek megoldása folyamatban van.
Tájékoztatás a polgármester szabadságának felhasználásáról. Ez adta a második fő témát.
Harmadikként az egyházak, civil szervezetek 2019. évi támogatásának meghatározása volt a téma.
Idén erre a célra 6 millió Ft áll rendelkezésre. A támogatottak köre megegyezik az elmúlt évivel. A Pénzügyi Bizottság elnöke elmondta, hogy az ügyet tárgyalták és elkészült a támogatási terv is, melynek elfogadására javaslatot is tett. Ennek alapján a tagok egyhangúlag mondtak igent a tervezetre.
Negyedik pontban tájékoztató hangzott el a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.
Ötödikként a Tahy Olga Városi Könyvtár könyvtárvezetői állásának betöltésére vonatkozó pályázat kiírásáról kellett döntést hozni. Jelenleg a tisztséget megbízással tölti be Bódizs Nóra, amely megbízás június végéig érvényes. Ezért
új pályázat kiírása válik szükségessé.
Hirdetés_______________________________________________________________________

A közösségi együttélés alapvető szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítása történt meg a következőkben. A Kúria ide vonatkozó döntése alapján a jelenlegi helyi rendelet korrekcióra szorul. Dr. Szombati Csaba Gábor jegyző elmondta: több olyan pont is van, melyet egy magasabb szintű rendelet szabályoz, ezért ezek kikerülnek a helyi szabályozásból. A polgármester véleménye szerint a magasabb szintű rendeletek nem feltétlenül helytállók minden esetben, de kötelező azokhoz igazodni.
Az önkormányzat tulajdonában lévő Arany J. u. 51. szám alatti ingatlan pályázati eljárásáról döntöttek a tagok a hetedik napirendben.  Az Ügyrendi Bizottság elnökének beszámolója szerint az ingatlan bérlésére egy pályázat érkezett be. Ezt elfogadásra javasolták és el is fogadták.
Településkép védelmi rendelettel kapcsolatos intézkedések megtétele adta a nyolcadik pont témáját.
A „Nemzeti Ovi-Sport Program” tárgyú pályázatról adott tájékoztatást a polgármester kilencedikként. Erről írásos anyag került kiadásra a testület tagjainak. Az ebben foglaltak alapján a pályázat egy műfüves sportpálya felépítését célozza meg az óvoda területén, valamint különböző sport eszközöket is be lehet szerezni az összegből. Az önkormányzatnak mintegy 3,5 millió Ft önrészt kell biztosítania a beruházáshoz.
A pályázat beadását egyhangúlag szavazta meg a testület.
Az indítványok, javaslatok tárgyalása során számos témáról esett szó. Ezen belül meghatározásra került az óvoda nyári zárva tartásának ideje is. A döntés értelmében az idén július 29-től augusztus 25-ig tart szünetet az intézmény.
Szó esett továbbá arról is, hogy újonnan fúrandó artézi kút helyett a régi kutak kamerás vizsgálata és azok újbóli beüzemelése költséghatékonyabb megoldást jelentene.

 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com