Testületi ülést tartottak Mezőnyárádon 2019. április 15-én
Írta: Eleven Televízió   
2019. április 17. szerda, 10:59
Április 15-én ült össze a mezőnyárádi községi vezetés havi rendes ülésére. Ezúttal négy napirendi pont került megtárgyalásra.
Elsőként a könyvtári feladatok ellátásáról szóló beszámolót fogadta el a testület. Az erről szóló írásos anyagot, melyet Golyán Tünde könyvtáros nyújtott be, a tagok korábban már megkapták. A beadványban szó van többek között arról, hogy az intézmény jelenleg 383 olvasót tudhat magáénak, ebből rendszeresen 280 fő kölcsönöz. Magas a 18 év alatti könyvtárlátogatók száma, kötelező és ajánlott olvasmányokból több példány is megtalálható a 4542 kötetes kölcsönözhető állományban. A könyvek mellett természetesen folyóiratok és elektronikus adathordozók is az olvasók rendelkezésére állnak.
Az intézmény épülete sajnos meglehetősen elavult, ezért több programot is más intézményekben kénytelenek megszervezni és megtartani.
A leírtak alapján a testület egyhangú igennel fogadta el a beszámolót.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az önkormányzat saját bevételeinek és az adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettség megállapítása történt meg másodikként. Korábban ez már volt téma testületi ülésen, most azonban táblázatos kimutatás formájában is el kellett készíteni az idei tervezetet. Ennek tükrében elmondható, hogy a település fő bevételi forrását idén is a helyi adók adják, melyek alapján a tervezett bevételi összeg 27 millió 500 ezer forint. Hitel felvételét nem tervezeti a község vezetése, így abból eredő tartozással sem számol.
A következőkben az óvoda és bölcsőde helyrajzi számának korrigálására, az intézmény törzskönyvének módosítására mondtak igent a tagok.
Az időszerű feladatok megtárgyalása során Bárdos Szabolcs polgármester elmondta: az orvosi rendelő energetikai korszerűsítésére szánt összeg időközben módosult, ezért a tervek némi változtatásra szorulnak. Ez a korrekció folyamatban van.
Szó esett továbbá arról, hogy elkészült a Boros utca burkolatának javítása, melyet a TIGÁZ Zrt.-nek kellett elvégeznie.
A közeljövőben várhatóan több utca helyreállítási munkálatai is elkezdődnek. A megemelkedett aszfalt árak miatt a tervekhez képest lehetnek kisebb változások, konkrétumokat viszont majd csak később lehet mondani.
Mindezek után a testület zárt ülésen folytatta munkáját.

 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com