Hamvazószerda - lelki nap a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2019. március 08. péntek, 12:46
Hamvazószerda a negyven napos Nagyböjt, a Húsvét ünnepére való készülődés kezdete a keresztények számára. A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában idén is lelki napot tartottak ez alkalomból.
Reggel 8 órakor a lelki napot Varga Lászlóné Tóth Erika tanító néni nyitotta meg, melynek során egy tablókép segítségével mutatta be a nagyböjti időszakot hamvazószerdától egészen a feltámadásig.
A délelőtt a könnyedebb elfoglaltság jegyében telt. Előbb a felsősök próbálhatták ki ügyességüket a kistornateremben. Természetes alapanyagok felhasználásával és Herczeg Mária vezetésével kézműveskedhetett mindenki. Időközben megérkeztek a helyi nyugdíjas klub tagjai is, akik szintén ragasztópisztolyt vettek a kezükbe és társultak a gyerkőcökhöz.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Eközben az alsósok a tornateremben voltak elfoglalva. A miskolci 784-es számú Erő Cserkész Csapat két tagja különböző ügyességet és gyorsaságot igénylő játékokra tanította a kicsiket. Tízórai után helycsere történt: a nagyobbak sportoltak a cserkészekkel, a kisebbek pedig kipróbálhatták kézügyességüket. A szünetekben természetesen mindenki átmozgathatta magát a sportpályán is.
Nem csak a testet, hanem a lelket is volt lehetőség "karbantartani": a délelőtt folyamán a templomban gyónási lehetőség várt mindenkire.
A nap zárása az a szentmise volt, amelyet Lipcsák János iskolalelkész celebrált 14 órakor. Prédikációjában külön kiemelte a ránk következő böjti időszak fontosságát, a készülődés idejének teendőit. Az igeliturgia végeztével került sor a hamvaszkodásra, amely a mulandóságra hívja fel a keresztény ember figyelmét.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com