Arany János emlékére - Arany-napok Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2019. március 05. kedd, 14:13
Február 28-án és március 1-jén két napon át tartott a bükkábrányi Arany János Általános Iskolában az Arany–napok, melynek keretén belül a diákok és a pedagógusok az intézmény névadójára emlékeztek. Mindkét napon 40 perces óráknak és 20 perces szüneteknek örülhettek a diákok.
Csütörtökön délelőtt egy rajzversenyre nevezhettek a vállalkozó kedvűek. Ennek keretében Arany János és Arany László műveihez kellett illusztrációt készíteni. A kész rajzok később kiállításra kerültek és ki-ki tetszése szerint szavazhatott rá, melyik a legjobban sikerült alkotás. Szintén a délelőtt folyamán került sor az alsósok számára megrendezett Arany-olimpiára, melynek keretein belül a kisebbek mérhették össze ügyességüket a tornateremben.
A Zsófi-ReményVár Egyesület támogatásával a felsősök közül sokan Budapestre utazhattek színházba, ahol a "Holnap tali!" című musicalt tekinthették meg a felsősök. A látványos produkció után a szereplőkkel is volt lehetősége találkozni a gyerekeknek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második Arany-napon, március 1-jén ünnepi műsorral, koszorúzással indult a nap. Reggel 8 órakor az aulában összegyűlve emlékeztek az iskola tanulói a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakjára. A szünetekben csapatokban különféle játékos feladatokkal Arany-tallérokat gyűjthettek a tanulók, majd osztályok közötti mérkőzésekben a felsősök mérték össze ügyességüket, foci és kézilabda mérkőzésekben. Mindeközben az alsós osztályokban mesevetélkedő zajlott. Itt száámos ötletes feladattal kellett megküzdeniük a nebulóknak.
A két nap zárásakén a már hagyományossá vált Literatúra vetélkedőn bizonyíthatták a felsős csapatok, mennyire mozognak otthonosan a magyar irodalom berkein belül.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com