Informatikai képzéseket tartanak Bükkábrányban: minden korosztályt várnak!
Írta: Eleven Televízió   
2019. február 04. hétfő, 10:50

A bükkábrányi Jánosházi Sándor Könyvtár Digitális Jólét Pontként működik, és sikeresen pályáztak informatikai eszközökre, így lehetőségük volt beindítani egy képzést idén januárban. Még 2018-ban 3  db laptop, 2 db tablet és 2 db mobiltelefon valamint projektor került beszerzésre illetve vezetéknélküli hálózati elérést építettek ki bel- és kültéren egyaránt.
Ezeket az eszközöket egyébként bárki használhatja, aki bejön a könyvtárba és internetelérésre van szüksége.
Az eszközbeszerzésen túl, 65 év felettiek számára indult informatikai képzés januárban ugyancsak a könyvtárban: a beszerzett eszközökön kis létszámú csoportokban sajátítják el az ismereteket. Összesen 24 órás a képzés, egy alkalommal 90 percesek az oktatások, összesen 12 alkalommal, hetente kétszer fix időpontban. Jelenleg két csoportban folyik a képzés.


Hirdetés_______________________________________________________________________

Az érdeklődés folyamatos, már egy újabb csoportba is vannak jelentkezők, annak indítását márciusra tervezi a könyvtár vezetője, Takács Katalin, akinél egyébként a további érdeklődők is jelentkezhetnek néhány adat megadásával.
Jó tudni, hogy nincs semmiféle kötelezettség, nincs vizsga a tanfolyam végén: ez mindenkinek saját érdeke, hogy megtanulja az alapokat onnantól kezdve, hogy kell bekapcsolni a számítógépet, vagy éppen mire is jó az az egér, amit nem a macska fog.
Tervben van egy tabletes képzés is március, április folyamán, ami 65 év alattiaknak szól, abból már korábban több turnus indult. Ez a képzés 2 x 35 óra lesz, és felnőttképzési szerződéssel képző intézmény tartja. Itt már van egy jelképes vizsga, és kizáró ok, ha valaki tanulói jogviszonnyal rendelkezik.
Mindkét féle képzére bárki jelentkezhet a térségből, a bükkábrányi lakosok természetesen előnyt élveznek, de nem kizáró ok, ha valaki másik településről jár be.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com