"Szép Magyarország, színes világ!" - fotókiállítás nyílt Bükkábrányban a Magyar Kultúra Napján
Írta: Eleven Televízió   
2019. január 23. szerda, 10:50

A Magyar Kultúra Napján, január 22-án "Szép Magyarország, színes világ!" címmel a Mezőkövesdi Fotóklub alkotóinak kiállítása nyílt meg Bükkábrányban.
A vendégeket Takács Katalin művelődésszervező köszöntötte, illetve a Magyar Kultúra Napja jelentőségéről beszélt, majd Tóth István szavalta el Tóth Gábor "Vándorlásaim" című versét.
A tárlatot Vukovich Ákos, az Eleven TV főszerkesztője nyitotta meg, aki a neves, Balázs Béla díjas dokumentumfilmes rendező, operatőr és egyben tehetséges fotográfus, Mohi Sándor szavait idézte a képalkotással kapcsolatban:
„A pontosság. Mindig érzem, hogy sikerült-e valamit elcsípni a kamerával, „rátapadt-e a szalagra” vagy elsuhant mellettem.”

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Véleménye szerint a képalkotás lényegét, esszenciáját fogalmazta meg ezekkel a szavakkal Mohi Sándor, azt, hogy mi okoz örömet egy-egy alkotónak, aki elmerül a fotózás vagy mozgókép készítés rejtelmeiben. Hiszen a fotósnak és az operatőrnek is az okozza talán a legnagyobb örömet, hogy megragadhatja, kiemelheti például egy természeti jelenség, egy táj, egy arc, egy épület legszebb vagy épp jellegzetes részletét vagy éppen egészét.
A fotók mögött érzések, megérzések, történetek, megfigyeléssel, várakozással töltött percek, órák, napok vannak. Pillanatok, amiket kivárnak, megragadnak.
Zárszóként arra kérte a jelenlévőket, hogy legyenek kíváncsiak, nézzék meg a képeket, lássák ezeket a pillanatokat, vagy éppen kérdezzék meg a kép történetét a jelenlévő alkotóktól.
Korpás Károly, a fotóklub vezetője bemutatta eddigi tevékenységüket, kiállításaikat, kiemelve, hogy minden tagjukra más látásmód jellemző, mindenki egy külön világ a klubon belül.
A megnyitó vendégei egy, Korpás Károly által Észak-Erdélyről készített útifilmet is megtekinthettek.
A kiállítás február 8-ig tekinthető meg a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com