Üléseztek a Mezőnyárádi képviselők 2018. dec. 17.
Írta: Eleven Televízió   
2018. december 21. péntek, 15:31
Az idei év utolsó testületi ülését tartották a mezőnyárádi testület tagjai december 17-én délután. Ez alkalommal összesen hat napirendi pont került a képviselők elé.
Elsőként az önkormányzat 2019. évi belső ellenőrzési tervét kellett megvitatniuk a tagoknak. Várnai Róbert jegyző beszámolt róla, hogy ezt a kötelező feladatot minden évben végre kell hajtania az önkormányzatnak, az ellenőrzés pedig az önkormányzatot, a közös önkormányzati hivatalt, illetve a fenntartott intézményeket érinti. 2019-ben a következő ellenőrzési témaköröket fogadta el a Képviselő-testület:
-    A lefolytatott közbeszerzési értékhatár alatti beszerzések és a kapcsolódó feladatok ellenőrzése Mezőnyárád Község Önkormányzatánál.
-    A gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szervek részére munkamegosztási megállapodás alapján ellátott gazdálkodási feladatok ellenőrzése a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatalnál.
A képviselő testület 2019. évi munkaterve adta a következő fő témát. Vannak kötelező feladatok, mint például a költségvetéssel kapcsolatos napirendi pontok, majd később a féléves beszámoló, amik kötelezően szerepelnek minden évben a munkatervben. Bizonyos időközönként az intézményeknek be kell számolniuk a munkájukról. Ezeken kívül természetesen számos olyan téma is munkát ad majd a testületnek, amelyeket előre még nem lehet látni. A tervezet egyhangú igennel került elfogadásra.
Harmadik napirendben a gyermekétkeztetés és szociális ellátás intézményi nyersanyag költségeinek felülvizsgálata történt meg.
Itt előbb a nyersanyag normák kerültek elfogadásra. A normák árainak emelkedése mindössze az alapanyag árak emelkedését követi, így jelentős áremelkedésre nem kell számítani. Élelmiszer-felhasználás közétkeztetési ellátásra az alábbi:

- Tízórai, ebéd, uzsonna szolgáltatása esetén:

         (Óvodai ellátás, 3-6 éves korig)                        380.-Ft + ÁFA  

- Tízórai, ebéd, uzsonna szolgáltatás esetén:

         (Napközis ellátás: 7-14 éves korig)                   460.-Ft + ÁFA

- Csak ebéd szolgáltatás esetén:

         (Iskolai ellátás: 7-14 éves korig)                      280.-Ft- + ÁFA

- Tízórai szolgáltatás esetén:                                      100.-Ft  + ÁFA

- Reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna  szolgáltatás esetén        

         (Bölcsődei ellátás)                            350.-Ft  + ÁFA

- Felnőtt étkezés: 19-60 éves korig:

         (Csak ebéd szolgáltatás esetén)                         360.-Ft  + ÁFA

- Szociális étkezés:

         (Csak ebéd szolgáltatás esetén)                        360.-Ft  + ÁFA
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A következő határozatában a képviselők döntöttek a munkahelyi étkezők térítési díjáról, ami 400 Ft + ÁFA lesz, valamint a vendégétkezés térítési díjáról, ami 540 Ft + ÁFA lesz. Ebben a napirendi pontban elfogadták még a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról és a térítési díjakról szóló rendeletet, amiben meghatározásra kerültek sávosan a szociális étkezés térítési díjai, igénylők jövedelmi helyzetéhez viszonyítottan, valamint a gyermekek napközbeni ellátásáért fizetendő térítési díjak. Az étel kiszállításának díja nem változik, az új árak pedig 2019. január 1-től lesznek érvényesek.
Mezőnyárád Települési Arculati Kézikönyvének elfogadása. Ez volt a negyedik napirend témája. A kézikönyv korábban már elfogadásra került, most csak az ehhez kapcsolódó határozatot kellett jóváhagyni.
A közös karácsonyi rendezvénnyel kapcsolatos volt az ötödik napirend. A legfőbb feladat a vendéglátás költségeinek jóváhagyása volt. A rendezvényre egyébként december 22-én 15 órától várják majd a község lakóit.
Legvégül Bárdos Szabolcs polgármester fejezte ki ünnepi jókívánságait mind a testület tagjai, mind pedig - az Eleven Televízió kameráján keresztül - a település lakossága felé.
Ezt követően zárt ülést tartott a testület, amelyen leginkább szociális jellegű témák megtárgyalására került sor.  
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com