Luca napi programok az ábrányi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2018. december 17. hétfő, 12:09
December 15-én szombaton, a hagyományokhoz híven Luca-napot tartottak a Bükkábrányi Arany János Általános Iskolában. A programok reggel 9 órától kezdődtek. Az ilyenkor szokásos Luca-kupa mérkőzéseit már korábban lejátszották a csapatok.
Így szombaton reggel már birtokba vehették a tornatermet az alsósok, akik sorversenyeken mérték össze ügyességüket. E közben a többieket más-más helyszíneken a legkülönbözőbb feladatok várták. A legtöbb osztályban elmaradhatatlan program volt a kézműveskedés, amelynek során készült karácsonyfa dísz, amely később a suli karácsonyfájára került. Volt aki a későbbi az otthoni díszítésre gondolva inkább elvihetős díszeket készített. Ismét más helyszíneken a Luca napjához kapcsolódó népszokásokat elevenítették fel az ügyes kezek.
Az emeleti rajz teremben egy kisebb akadályverseny bontakozott ki, ahol mindenkinek jó volt, ha összeszedte a tudását és az ügyességét.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Természetesen az ilyenkor elmaradhatatlan mézeskalács is készült a technika teremben. Ezt az előre elkészített tésztából maguk nyújtották, díszítették és sötötték a gyerkőcök.
A nap zárásaként bolhapiac várta mindazokat, akiknek voltak eladó, megunt dolgaik, vagy éppenséggel vásárolni szerettek volna valamit.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com