Közmeghallgatás volt Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2018. december 14. péntek, 17:24
December 13-án délután 17 órától várta a mezőkeresztesi városvezetés a lakosságot arra közmeghallgatásra, amelyen előbb Majoros János polgármester számolt be a testület 2018. évi munkájáról illetve a jövőbeni tervekről. A polgármesteri beszámoló után a jelenlevő lakosok tehettek fel kérdéseket, fogalmazhatták meg javaslataikat.
A polgármesteri beszámolóban elhangzott: a 2018. évi költségvetés alapján, 1.165.879.000-Ft lett előirányozva november hónapig, amelyből a város gazdálkodhatott.
Külön is kiemelte, hogy a település a demográfiai adatok alapján elöregedő képet mutat. A halálozások száma a közmeghallgatás napjáig 21 fővel haladta meg a 2017. évit, a születések száma ugyanakkor csaknem azonos az előző esztendeivel.
A beszámoló értelmében Mezőkeresztesen a fejlődés idén is jól nyomon követhető, számos beruházást sikerült megvalósítani.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezek között van, amely az utak jobbá tételét, a járdákat, a csapadékvíz elvezetését érinti, de jelentős összegeket szánt az önkormányzat a Dózsa György utca fasorának állagmegóvására is. Az elkezdett munkálatok az elkövetkező évben is folytatódnak.
Tervben van továbbá a fizikoterápiás rendellés elindítása, amelyet hamarosan igénybe is vehetnek a lakosok. A hangosbemondó felújítását és egy artézi kút fúrását, beüzemelését is célul tűzte ki a város vezetése.
A lakosság részéről feltett kérdések között szerepelt többek között, hogy biztosítottak-e az anyagi források a tervezett beruházásokhoz, illetve felvetődött az artézi kút szükségességének kérdése is. Megfogalmazódott ezeken túl a civil szervezetek támogatásának fontossága.
A polgármester válaszában elmondta: a városnak nincs hitelállománya, a fejlesztések  finanszírozására minden anyagi forrás rendelkezésre áll. Jelenleg egy artézi kút fúrása van tervben. Ennek legnagyobb előnye várhatóan a 100-150 méterről kiemelt víz magas ásványianyag tartalma és a víz kiváló minősége.
Szintén lakossági felvetés nyomán volt szó
a járdák, a buszmegállók, az utak, az árkok és egyéb közművek karbantartásának, javításának fontosságáról, szükségességéről.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com