Testületi ülés Mezőkeresztesen - 2018. nov. 28.
Írta: Eleven Televízió   
2018. november 29. csütörtök, 11:33
Havi rendes ülését tartotta a mezőkeresztesi városvezetés, illetve a meghívott vendégek november 28-án, melynek során összesen nyolc napirendi pont került megtárgyalásra.
A Mezőkeresztes város közbiztonsági helyzetéről szóló beszámoló volt az első fő téma. Az ülésen megjelent Szerencsi Árpád rendőr alezredes a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság vezetője és dr. Árki Zsolt rendőr alezredes a Mezőkeresztesi Rendőrőrs parancsnoka. Az írásos beszámolót a testület tagjai korábban már megkapták. Ennek kapcsán dr. Árki Zsolt elmondta: az anyagban foglalt statisztikai adatokat az Országos Rendőr Főkapitányság nyilvántartása alapján állították össze. Az elmúlt három évben a bűncselekmények száma jelentősen lecsökkent. A cselekmények legnagyobb  része tulajdon ellen irányul, lopás, lakásbetörés.  A csalások jelentős részét mára nem helyhez kötötten követik el, hanem az internetet  használják fel az elkövetők. Az ezzel kapcsolatos óvatosságra külön is felhívta a figyelmet a rendőri vezető.
Elhangzott továbbá hogy a szolgálat ellátása folyamatos és zavartalan, a polgárőrséggel való kapcsolat igen hasznos. Szerencsi Árpád hozzátette: az új parancsnok irányítása alatt sokat javult a hatékonyság. Külön kiemelte az önkormányzat és a lakosság segítségének és együttműködésének fontosságát.
Mezőkeresztes város tűzvédelmi helyzetéről szóló beszámolót tárgyalták másodikként. Az erről szóló anyagot Koroknai Péter tűzoltó alezredes szintén írásban nyújtotta be a testületnek. Az ebben leírtak alapján, mind a személyi állomány felkészültsége, mind pedig az eszközök magas színvonalú szolgálat ellátást tesznek lehetővé. A beszámolót egyhangú igennel fogadták el a testület tagjai.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Tájékoztatás a város 2017. évi környezeti állapotáról. Ez volt a harmadik napirend témája. Ezen belül főként az utak állapotáról, a légszennyezésről, közlekedésről, hulladékkezelésről leírtakat tárgyalták a tagok. Dr. Szombati Csaba jegyző külön szólt arról, hogy még mindig gondot jelent a településen a tüzelési szezon beköszöntével a hulladékok égetése, amely nagyban rontja a levegő minőségét. Pozitívum viszont, hogy a szelektív hulladékok gyűjtése egyre gördülékenyebb.
Az éves belső ellenőrzési terv jóváhagyása az elkövetkező évre adta a következő pont témáját. Ez egy kötelező feladat amely az elkövetkezőkben az óvoda és az önkormányzati hivatal ellenőrzését foglalja magába.
Az ötödik napirendben EFOP-3.9.2. számú, Bükkábrány gesztorságával megvalósuló „Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében” című pályázattal összefüggésben került sor a közbeszerzési eljárások megindításához szükséges felelősségi rendek elfogadására. A projekt megvalósítása során nyílt közbeszerzést kell lebonyolítani képzések megvalósítása és rendezvények szervezése kapcsán.
A képviselők egyhangú igennel szavazták meg az előterjesztést.
A hatodik napirendben egy másik, "Humán szolgáltatások fejlesztése Bogácson és térségében” című pályázat kapcsán ugyancsak képzések és rendezvények megvalósítása kapcsán volt szükség a közbeszerzési eljárások megindításához szükséges felelősségi rendek elfogadására.
Mezőkeresztes Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2019-es évi munkatervét fogadták el hetedikként. A korábbi évekhez hasonlóan ennek a témának a megtárgyalására idén is sor került. Az erről szóló írásos anyagot a jegyző nyújtotta be. Ebben minden olyan feladat szerepel, amely a város vezetése számára a következő évben is kötelező.
A nyolcadik, "Egyebek" napirendben Majoros János polgármester beszámolt arról, hogy Faragó Zoltán, helyi fafaragó egy újabb szobrot ajánlott fel közterületi elhelyezésre. Az alkotó kérése, hogy a szobrot az idősek otthonának közelében helyezzék el. Az előterjesztéssel mindenki egyetértett. Az alkotás elhelyezésére a 2019. évi költségvetés elfogadása után kerül majd sor.
A polgármester elmondta azt is, hogy a létesítendő artézi kút ügye jól halad, a tervezés vonatkozásában három cégtől is kapott árajánlatot az önkormányzat.
Elhangzott továbbá, hogy a fizikoterápiás szolgáltatás várhatóan januártól már elérhető lesz a városban.
Folyamatban van a főutcai fasor megújítása, állagmegóvása is. A fasor továbbra is a helyén marad és a beteg, esetlegesen ritkításra kerülő fákat újakkal pótolják a szakemberek.
Mindezek után a testület tagjai zárt ülésen folytatták a munkát ahol szociális jellegű témákat tárgyaltak.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com