Testületi ülés Mezőnyárádon - 2018. nov. 12.
Írta: Eleven Televízió   
2018. november 16. péntek, 10:22
Hat napirendi pontot tárgyaltak a mezőnyárádi képviselők azon a testületi ülésen, amelyet november 12-én délután 16 órától tartottak a hivatal tárgyalójában.
A szociális célú tűzifa kiegészítő támogatásról szóló rendelet került elsőként elfogadásra.
Az elmúlt évi támogatáshoz idén még 25 köbméter kiegészítést kapott az önkormányzat. Erre azok lesznek jogosultak egyenlő arányban, akik elmúlt évben részesültek a támogatásban. A napirendi pont egyhangú igen szavazattal lett jóváhagyva.
Másodikként az idei hasonló jellegű juttatásról szóló rendeletet tárgyalták a képviselők. A fő feladat a jogosultak körének meghatározása volt.
Várnai Róbert jegyző beszámolója szerint 2018-ban 110 köbméter a szétosztható keret. A következő részletszabályokkal egyhangúan fogadta el a képviselő-testület a rendeletet: az lesz jogosult a támogatásra, akiknél családban élőként az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 42750 Ft-ot. Ez az összeghatár az egyedülállók esetében idén 59850 Ft lesz, illetve jövedelemhatárra tekintet nélkül támogatás állapítható meg azon kérelmező részére, aki fogyatékkal élő, vagy fogyatékkal élő személyről gondoskodik.
Az ezzel kapcsolatos kérelmeket december 21-ig lehet benyújtani az önkormányzati hivatalhoz, amelyeket a Szociális Bizottság fog elbírálni átruházott hatáskörben.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Helyi Esélyegyenlőségi Program elfogadása, ez adta a harmadik fő témát. Ennek lényege a gyermekek, mélyszegénységben élők, nemzetiségiek, idősek, fogyatékkal élők és a nők esélyegyenlőségének biztosítása. Ilyen jellegű programja már korábban is volt Mezőnyárádnak, az viszont mostanra hatályát vesztette, ezért újra jóvá kellett hagyni, alapos előkészítő eljárást és kutatómunkát követően.
Az önkormányzat ebben az évben is meg kívánja ajándékozni karácsonyra a gyermekeket, diákokat, időseket, a fogyatékkal élőket polgárőröket és közfoglalkoztatottakat. Erről tárgyaltak negyedikként. Előző évben 5, illetve 10 000 Ft volt az erre szánt összeg fejenként. Idén ez egységesen 6 000 Ft-ra módosul.
A következőkben Szajlai Gábor beszámolt arról, hogy a helyi polgárőrségnek új könyvelőt kell keresnie. Ez minden bizonnyal jelentős kiadás növekedést eredményez majd.
Úgy tűnik továbbá, hogy a felettes és társszervek által korábban beígért autót belátható időn belül nem kapja meg az egyesület, a mostani autó műszaki állapota viszont egyre romlik a javítások ellenére is. Ezért a polgárőrök támogatásért fordulnak a községhez egy jobb állapotú autó beszerzése érdekében. Erre a célra már eddig is el volt különítve a költségvetésből 500 000 Ft. A testület döntése értelmében jövőre ezt az összeget a 2019. év költségvetésében is a polgárőrség rendelkezésére bocsátják.
Az Időszerű feladatok napirendben a jegyző elmondta: ez évben a közmeghallgatásra december 12-én 17 órai kezdettel hívják és várják a település lakosságát.
Mindezek után a testület zárt ülésen folytatta a munkát.

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com