Továbbképzés a mezőnyárádi iskola pedagógusai számára: a téma a kiégés volt
Írta: Eleven Televízió   
2018. november 12. hétfő, 18:35
Felkészítés a kiégés megelőzésére és kezelésére címmel tartottak 8 órás tréninget a Katolikus Pedagógiai Intézet szakemberek a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola pedagógusai részére november 10-én.
Az intézmény számára fontos a kollégák lelki egészsége is, ezért is esett a választásuk erre a tréningre, amely egyben akkreditált továbbképzés is.
A délelőtt folyamán elméleti oktatással kezdődött a program, amelyen az előadók felvázolták, hogyan lehet megelőzni, hogyan lehet visszafordítani a kiégést. A folyamatos megújulás, a kihívások keresése, a pozitív visszacsatolások megléte nagyon fontos a pedagógusok részére, hiszen ezáltal egyensúlyban maradhat önmagával, környezetével. Az előadók válaszokat adtak arra, hogy probléma esetén milyen megoldások léteznek, kivel érdemes megbeszélni, mennyire fontos a család, a közvetlen környezet szerepe.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A nap folyamán, önismereti játékok is voltak, társas játékokkal oldották a hangulatot, és teszteket is kitöltöttek, amely által mindenki felmérhette a saját állapotát, és visszajelzést kapott arról, milyen pozitív tulajdonságai vannak, amelyek erősítésével szintén elkerülhető a kiégés, a motiváció elvesztése. Szó esett arról, hogy fontos a sport, a kikapcsolódás szerepe, és nagyon lényeges a társas kapcsolatok ápolása.
 
 
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com