Testületi ülés Bükkábrányban - 2018. okt. 15.
Írta: Eleven Televízió   
2018. október 16. kedd, 14:12
Október 15-én tartotta havi rendes ülését a bükkábrányi községi vezetés, amelyen összesen hét napirendi pont került megtárgyalásra.
Elsőként Szincsák Gyula tartalékos alezredes adott tájékoztatást az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos Rendszerről.
Elmondása szerint az elmúlt évben kezdte meg a toborzást a honvédség, hogy tartalékos katonákkal töltsék fel a katonai létszámot. Ennek keretében jönnek létre járásonként a területvédelmi egységek. Ehhez a toborzáshoz kérte az alezredes az önkormányzat segítségét. A feladatra, törvényben meghatározott anyagi juttatások fejében, minden olyan 18 és 65 év közötti állampolgár jelentkezhet, aki egészségügyileg alkalmasnak bizonyul.
A bükkábrányi Napsugár Óvoda Bölcsőde és Konyha 2018. évi tevékenységéről szóló beszámoló adta a második napirend témáját.  Az erről szóló írásos beszámolót Galambos Lajosné intézményvezető és Kertész Gyuláné élelmezésvezető korábban már eljuttatta a testület tagjainak.
Az óvoda vonatkozásában elmondható: feladatellátáshoz a személyi feltételek adottak. Jelenleg  9 fő óvodapedagógus, 2 fő bölcsődei gondozónő 4 dajka, 1 pedagógiai asszisztens és 1 bölcsődei dajka végzi a nevelő munkát. A gyermekek létszáma folyamatosan változik, de stabilan 100 fő körül van.
A konyha vonatkozásában elhangzott: jelenleg négy korcsoportra főznek,
a NÉBIH a nagyon jónak mondható 4-es minősítést adta az intézménynek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Harmadikként Derekasné Orosz Andrea számolt be az általános iskolában folyó munkáról. Ennek tükrében jelentős változás volt, hogy 2017-től Vatta tagintézményként csatlakozott a bükkábrányi iskolához.  A jelenleg helyben foglalkoztatott 20 főből 15 fő pedagógus. Vannak ugyan szakok, amelyeknek az oktatása nehézségeket jelentett, de ezt óraadó tanárok bevonásával sikerült áthidalni. A tanulói létszám jelenleg 151 fő. A beszámoló szerint az intézmény kifejezetten jó kapcsolatot ápol az önkormányzattal. A testület mindhárom beszámolót egyhangú igen szavazattal hagyta jóvá.
Negyedikként a háziorvosi alapellátással kapcsolatos megállapodást kellett módosítania az önkormányzatnak. Az ülésen jelen volt Dr. Hegedűs Judit háziorvos is, aki rávilágított: ez a módosítás csupán adminisztratív jellegű. Az eddigi Jutka Doktor Bt. átalakul, az új neve Jutka Doktor Plusz Kft. lesz. Mivel azonban a cégnév változik így újabb szerződés megkötésére van szükség. Az orvosi ellátás minden egyéb téren változatlan marad.
Az ötödik napirendi pontban a kiegészítő szociális tűzifa támogatásról szóló rendelet megalkotása történt, ennek keretében a 2018. januárban szociális tűzifában részesültek egységesen kiegészítésben részesülnek a későbbiekben.
A hatodik napirendi pontban a szociális tűzifa támogatásról szóló rendeletet fogadta el a testület, melyre a kérelmeket 2018. november 12. napjáig lehet majd benyújtani a Bükkábrányi Közös Önkormányzati Hivatalnál, erről a település lakossága a későbbiekben tájékoztatva lesz.
Legvégül a polgármester tájékoztatott arról, hogy az 1956-os eseményekre október 23-án délután 17 órától emlékezik Bükkábrány, amelyre mindenkit hív és vár az önkormányzat.
A testület ezek után zárt ülésen folytatta a munkát
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com