Lelkész búcsúztatás és beiktatás Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2018. október 16. kedd, 13:22
Pontosan harminc évvel ezelőtt, 1988. szeptemberében kezdte meg lelkészi szolgálatát Mezőkeresztesen Hajdu Ferenc református lelkipásztor és akkor költözött a településre feleségével együtt, aki szintén Isten szolgálatának szentelte életét.
Október 14-én olyan eseményre gyűltek össze a hívek, egyházi és világi elöljárók a helyi református templomban, amely még nem történt az Egervölgyi Református Egyházmegyében: Hajdu Ferenc több évtizedes szolgálat után nyugalomba vonult, elköszönt, nyomdokaiba pedig felesége lépett, akinek a beiktatása is ekkor történt meg. Az ünnepi istentisztelet elején Hajdu Ferencné köszöntötte a megjelenteket, majd a Mezőkeresztesi Kamarakórus előadása következett.
Ezt követően Korpás Zoltán szavalta el Túrmezei Erzsébet "Szóljon az ének! Zengjen a hála" című versét.
Az elköszönő lelkipásztor igeolvasása és imádsága után Kovács Károly a gyülekezet gondnoka köszönt el Hajdu Ferenctől, melynek során visszatekintett az elmúlt harminc esztendőre, majd Burai Istvánné és Hegedűs Hédi egy-egy költeményen keresztül méltatta e szent hivatás titkát és szépségét. Őket a konfirmált ifjak követték köszönő szavaikkal.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az új lelkipásztort, Hajdu Ferencnét Dudás Ferenc esperes iktatta be tisztségébe. Az újonnan beiktatott lelkipásztor bizonyságtételében visszaemlékezett gyermekkorára, hitének és hivatásának megerősödésére, illetve az itt eltöltött három évtizedre.
A kamarakórus újabb énekei után Nagy Liza és Majoros Melinda a "Zsoltáros köszöntő" című költeményt szavalták el Gerzsenyi Sándor tollából.
A Hajdu házaspár szintén lelkész fia, Hajdu László vezette azt a nyilvános presbiteri gyűlést, melynek során nagyon sokan méltatták az elköszönő és üdvözölték az újonnan hivatalba lépő lelki vezetőt. A köszönetnyilvánításokra adott válaszában Hajdu Ferenc elmondta: bár nyugdíjas éveit tölti, a mindennapi munkában továbbra is szeretne segítségére lenni feleségének.
Az ünnepi istentisztelet végén az áldás és a záró imádság után a Himnuszt énekelték el közöse a jelenlévők.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com