Üléseztek a mezőnyárádi képviselők 2018. okt. 08.
Írta: Eleven Televízió   
2018. október 13. szombat, 10:13
Havi rendes ülésre jöttek össze a mezőnyárádi képviselő testület tagjai október 8-án délután, hogy összesen hat napirendi pontot tárgyaljanak meg.
Elsőként a Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás társulási megállapodását kellett elfogadni, melynek 2019.01.01-től lesz tagja az önkormányzat.
Bárdos Szabolcs polgármester beszámolt róla: korábbi döntésnek megfellelően már elfogadta az önkormányzat a csatlakozást, amely a hulladékgazdálkodási döntéseket majd átruházott hatáskörben fogja meghozni a jövőben. A mellékelt társulási megállapodást ellenvetés nélkül szavazta meg a tagság.
Másodikként a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal 2017. évi munkájáról számolt be Várnai Róbert jegyző. A képviselőknek korábban eljuttatott írásos beszámoló tanúsága szerint a községben az elmúlt év folyamán összesen 21 testületi ülést tartottak, ebből 13 nyílt és 7 zárt ülés volt, illetve egy alkalommal tartottak közmeghallgatást. Ezek során 50 határozat és 12 rendelet született. A beszámolót egyhangúan fogadta el a testület.
Harmadik napirendben szintén jegyzői beszámoló hangzott el, ezúttal a 2017. évi helyi adózás volt a téma. Az írásban kiadott anyag szerint a betervezett összegeket többnyire sikerült teljesíteni az önkormányzatnak, december 31-én némi többlet is mutatkozik több adónemnél, ami a végrehajtási eljárások sikerességét tükrözi.
A legjelentősebb ilyen jellegű bevételi forrást a gépjármű adó 40 %-a (60 % az állami költségvetést illeti meg), az iparűzési adó és a kommunális adó jelenti a községnek.
A beszámoló egyhangú igennel került elfogadásra.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Negyedik napirendben az Idősek Napjának időpontját határozta meg a testület. Ennek értelmében az idén is vendégül látják a település 70 és 70 éven felüli lakosait, amelyre november  6-án 15 órai kezdettel kerül majd sor.
Ötödik fő téma a bölcsődés, óvodás és általános iskolás gyermekek mikuláscsomaggal történő megajándékozása volt. Elmúlt években erre 2000 Ft-ot biztosított a testület gyermekenként. Ez az összeg idén is rendelkezésre fog állni.
Végül az időszerű feladatok témakörében a polgármester tájékoztatott arról, hogy a konyha, óvodai napelem és felújított útszakasz átadó ünnepsége október 26-án délután 15 órától lesz.
Idén is lesz továbbá emlékezés az 1956-os forradalom eseményeire, amely 19-én 14 órakor kezdődik az iskola dísztermében, utána koszorúzás lesz a könyvtár előtti téren.
Végül elhangzott: az idei szociális tűzifa juttatásból Mezőnyárád is részesül. Összesen 110 erdei köbméter fát oszt majd szét az önkormányzat.
Mindezek után zárt ülésre került sor. 
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com