Nyolcadik alkalommal - Máté nap Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2018. szeptember 24. hétfő, 11:41
Szeptember 22-én ezúttal nyolcadik alkalommal került sor Bükkábrányban arra a Máté napi rendezvény sorozatra, amely annak állít emléket, hogy Mátyás király Máté napján országos vásár tartását engedélyezte az akkori Alsóábránynak. A már hagyományosnak számító felvonulás délután 2 órakor indult az iskola udvaráról és érkezett meg a II. András térre.
Ide megérkezve nem csak a helyi termékek bemutatója és vására várta a vendégeket, de a kisebbek népi gyermekjátékokkal is múlathatták az időt.
A színpadon megállás nélkül váltották egymást a fellépők, akiknek szerepléseiben minden korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebb programot.
Elsőként Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd a rendezvény idei díszvendégének, Szomolyának az első embere Guczi István mutatta be a települést, annak hagyományait értékeit.
A szomolyai vendégek egy kiállítást is összeálítottak Homonnai Ágnes grafikáiból, amelyet a plábánia épületében tekinthetett meg mindenki.  Szintén a parókia adott otthont egy másik tárlatnak is, amely Mátyás királyt és korát mutatta be a nagyközönségnek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A polgármesteri köszöntők után a Nefelejcs Néptánccsoport lépett színpadra, őket pedig a bükkábrányi óvodások követték egy vidám műsorral.
Tekintettel Mátyás korára nem maradhattak el a reneszánszt idéző táncok sem, illetve a minden évben megrendezésre kerülő dalos találkozó idén is nagy sikert aratott. Ebben az évben a helyiek mellett Szomolya, Sajóbábony és Mezőszemere népdalosai szórakoztatták a rendezvény vendégeit.
Fél ötkor Koós János és Dékány Sarolta régi nagy slágereket felvonultató műsora aratott osztatlan sikert, majd a szintén hagyományos pálinka- és süteményverseny eredményhirdetésére került sor.
A nap záró műsorszáma a Kifli együttes fellépése volt, amely főleg a legkisebbeket vonzotta a színpad elé.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com