68. Bányásznap Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2018. szeptember 03. hétfő, 10:28
Az idei évben is megrendezésre került a Bányásznap a Mátrai Erőmű Bükkábrányi Bányaüzemének szervezésében, immár 68. alkalommal.
Augusztus 31-én délután 13 órától a bányász hősök emlékművénél a bányászzenekar műsorával indult az ünnepség. A Himnusz eléneklése után Mata Tibor a bükkábrányi bánya igazgatója tartotta meg ünnepi beszédét.
Elhangzott, hogy a visontai és a bükkábrányi bánya ebben az évben összesen eddig 5 millió tonna lignitet termelt ki.
Ezt követően került sor a koszorúk elhelyezésére a bányász hősök emlékművénél.
A koszorúzást követően az ünnepség a bükkábrányi Szép Pál Sporttelepen folytatódott tovább. Valaska József köszöntő beszédét követően kerültek kiosztásra a Véggyűrűk, a Lignitbányászatért Elismerő Oklevelek és az Elnöki Elismerő Oklevelek, melyeket Mészáros Beatrix a Felügyelő Bizottság elnöke, valamint Rabi Ferenc a BDSZ elnöke nyújtott át a kitüntetetteknek. Az ünnepség egy pohárköszöntőt követően állófogadással zárult.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Szeptember 1-jén már a kikapcsolódásé volt a főszerep A bányásznap szombaton délután gyermekműsorral kezdődött, majd Bagi Csaba és Ládi Gabriella operett slágerekkel szórakoztatta a közönséget.
Fél négytől a mulatós zene kedvelőit várták a színpad elé, hiszen érkezett a Balance Band. A délután Opitz Barbival és Szűcs Judithtal folytatódott.
Este két élő koncert is várta az érdeklődőket. Az Omega feldolgozásokat játszó Időrablók, majd a Dinamit együttes nagykoncertje zárta az ide év bányásznapját.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com