Digitális Témahét a bükkábrányi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2018. április 16. hétfő, 16:06

Digitális témahetet tartottak a bükkábrányi iskolában az elmúlt héten. A 2. és 5.osztályban több napon átívelő projekteket valósítottak meg a gyerekek a pedagógusokkal együtt.
Az 5.osztály számára a Pál utcai fiúk című regény állt a középpontban, amelynek cselekményét tankockák és QR kódos videórészletek segítségével dolgozták fel a gyerekek, a szereplők nevéből pedig szófelhő is készült, valamint a DTH, azaz a Digitális Témahét iskolára elhelyezett felirata is a regényhez kapcsolódóan készült el.
A 2.osztály Mesevilág projektje több részből állt,  és 3 héten keresztül tartott. Szinte minden tantárgyat érintett, volt mesegyűjtés, a tanulók bemutatták legkedvesebb mesekönyvüket, mesefigurákat varrtak, mesefilmeket, animációkat néztek, és megismerkedtek a hangoskönyvvel. Elkészítették saját meséjüket is, amely mesekönyvből, színezőből és hangoskönyvből állt. Mindezt pénteken be is mutatták az 1. osztályosoknak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A médiaszakkör tagjai Kácsra kirándultak, ahol a tabletek és mobiltelefonok segítségével úgynevezett Munzee kódokat olvastak le és fotókat is készítettek.
A további tanórákon is sok ismeretet sajátíthattak el a gyerekek: díjnyertes interaktív könyv segítségével tanulhattak, képességfejlesztő játékokat próbálhattak ki. A szülőkre is gondoltak a szervezők, akik számára a kisgyermekkori internethasználattal kapcsolatban adtak hasznos és fontos tanácsokat.
A hét zárásaként a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban, Ózdon járt az 5. osztály. A mini stúdióban filmforgatás részesei voltak jelmezekbe bújva szintén a Pál utcai fiúk-projekt részeként, kiállítást nézhettek meg, és bátorságpróbaként drótkötélpályán csúszhattak le.


 

 

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com